Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga vertrouwt erop dat Bergwijn snel weer gaat leveren

Ajax won zondag weer eens met gemak in eigen huis. Sparta werd getrakteerd op een 4-0-nederlaag. Steven Bergwijn was stevig op zoek naar een doelpunt, maar wist het doel nog niet te vinden. Dat gaat volgens John Heitinga echter snel gebeuren.

20 februari 2023 - 10:41
Bergwijn 1200
Bergwijn was een aantal keer dichtbij succes. © Pro Shots

De laatste keer dat Bergwijn het net vond namens Ajax? Dat was op bezoek bij FC Emmen (3-3). De kritiek op de aanvaller was de afgelopen weken dan ook pittig, maar tegen Sparta oogde Bergwijn gretig. Een aantal keer was hij dichtbij succes, al verloor hij in zijn ijver soms het overzicht. Hij oogde in elk geval stukken energieker dan de afgelopen weken. Met de nodige diepgang en zijn loopacties zorgde hij voor gevaar. Ook de vuile meters werden niet geschuwd.

De vraag aan Heitinga was dan ook eenvoudig: is hier de laatste dagen veel over gesproken? “Niet alleen de afgelopen dagen,” klonk het droog. “Daar zijn we constant mee bezig. Wij allemaal. We zoeken naar de ideale veldbezetting. Daarbij kijk ik ook naar de koppeltjes. De backs en de buitenspelers moeten elkaar in hun kracht zetten. Bergwijn is snel en heeft een goede individuele actie. Hij is ook sterk als hij van buiten naar binnen beweegt. Als Owen Wijndal dan achter hem staat en er overheen klapt, dan creëer je continu gevaar.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Duidelijkheid was voor mij als speler ook belangrijk’

Heitinga zocht Bergwijn ook even op naar de wedstrijd. “Wat ik tegen hem zei? Kijk hoe vaak je nu in de zestien komt en hoe vaak je nu in elk geval tot een doelrijpe poging komt. Nu stopt de keeper ‘m of vliegt de bal in het zijnet, maar je bent er.”

“Dat is goed, maar gelijktijdig kijk ik ook naar de bijdrage die hij levert zonder bal. Dat was nu ook goed. De aftrap is net geweest en we hebben balverlies. Bergwijn trekt een sprint van wel zeventig tot tachtig meter. Mede door die actie wordt het een doeltrap voor ons in plaats van doelgevaar door Sparta. Dat wil ik zien. Weg met die rouwmomenten en terug als het moet. Dan gaat het vanzelf wel komen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook geldt voor Bergwijn. Als hij gewoon doet wat hij moet doen, dan komt het vanzelf weer naar hem toe.”

Aanbevolen
Kudus is arbitrage dankbaar dat eerbetoon aan Atsu niet werd bestraft

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >