Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga: ‘Duidelijkheid was voor mij als speler ook belangrijk’

Ajax won zondag weer eens met speels gemak in eigen huis. Sparta kreeg met 4-0 klop. Dusan Tadic stak na afloop de loftrompet over John Heitinga en gaf hem alle credits voor de opmars van de laatste weken. De jonge trainer reageert op de lovende woorden van zijn captain.

19 februari 2023 - 20:04
Heitinga 1200 (3)
Heitinga zag een fris Ajax. © Pro Shots

Tadic verscheen eerder dan Heitinga in de perszaal van de Johan Cruijff Arena. De Serviër strooide werkelijk met complimenten richting zijn trainer. Alles was goed. De stijgende lijn die Ajax te pakken heeft, komt wat Tadic betreft volledig op het conto van Heitinga. Diens komst heeft volgens de aanvaller een ‘big impact’.

Duidelijkheid was daarbij het kernwoord van Tadic. Iedereen weet waar hij aan toe is. Er is geen ruis meer. De opdrachten zijn helder en de spelers weten wat hun trainer van ze verlangt. Dat Heitinga een geboren Ajacied is, noemde Tadic eveneens als pluspunt.

Nadat Tadic zijn zegje had gedaan, kwam Heitinga de persruimte binnen. Wij van Ajax Life besloten hem de woorden van Tadic voor te leggen. Hoe luistert de coach naar alle mooie teksten die hem ten deel vielen?

“Ik ben een jonge trainer die zelf ook op het hoogste niveau heeft gespeeld,” ging Heitinga in op onze vragen. “Duidelijkheid was voor mij als speler ook altijd belangrijk. Ik heb liever dat je iets zegt, dan niks. Ik heb ook liever dat je een stevige beslissing neemt, dan dat je die uitstelt. Ik ben dus heel veel met mijn spelers in gesprek. Zij moeten de opdrachten immers uitvoeren op het veld.”

Aanbevolen
Tadic wilde mijlpaal niet jinxen met vooraf opgenomen video

“Duidelijkheid is gewoon hartstikke belangrijk in topsport,” ging Heitinga verder. “We willen op een bepaalde manier spelen. Aanvallend en dominant. Maar ik wil ook dat mijn spelers dapper voetbal spelen. Dat ze veel kansen creëren en die ook afmaken. Daarbij moet alles kloppen. Ook de communicatie richting spelers.”

Gedurfd voetbal zagen we af en toe zeker tegen Sparta. Vooral de 2-0 van Kenneth Taylor was fraai. En dat vooral wegens het lepe boogballetje van Tadic. Werkelijk een heerlijke assist. Heitinga had daar ook volop van genoten.

“Die assist van Dusan was mooi. Ik zag sowieso bij vlagen een fris Ajax en een aantal hele mooie aanvallen. Helaas leverde het niet altijd een doelpunt op. Een aantal spelers wist zich echt te onderscheiden. Toch wil ik ook benadrukken dat de verdedigers constant goed met elkaar bezig waren. Steeds sloten ze goed aan en waren ze bezig met restorganisatie om er weer een clean sheet uit te slepen.”

Om ons heen zagen we supporters met een goed gevoel huiswaarts keren. Heitinga noemde dat het allerbelangrijkste. Toch sloot hij af met de woorden dat hij en zijn spelers nog niet tevreden zijn en veel beter kunnen. “We hebben een stijgende lijn ingezet en die moeten we nu verder doortrekken. We blijven daarbij kritisch kijken naar onze verbeterpunten.”

Aanbevolen
Ajax stijgt naar tweede plek na zege op Sparta en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >