Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic wilde mijlpaal niet jinxen met vooraf opgenomen video

Dusan Tadic maakte tegen Sparta (4-0) zijn honderdste doelpunt in het shirt van Ajax. Een schitterende mijlpaal. De aanvoerder werd voor de wedstrijd al gevraagd een video op te nemen, maar wilde niet op de zaken vooruitlopen.

19 februari 2023 - 19:57
Tadicajaspa800
Tadic’ honderdste Ajaxtreffer in beeld. © Pro Shots

Tadic wist dat zijn honderdste Ajaxtreffer eraan zat te komen. De club wist dat ook. Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn, toch? Daar dacht onze captain anders over. “Ik moest voor de wedstrijd iets opnemen voor mijn honderdste goal. Dat wilde ik niet, want ik had dat aantal nog niet bereikt. In Servië brengt zoiets ongeluk,” zo legt Tadic na afloop uit.

Pas als de mijlpaal was bereikt, wilde Tadic iets opnemen. Die video volgt dus vast nog wel. De Serviër was in ieder geval blij met zijn honderdste. Na afloop van het duel met Sparta werd hij door de supporters richting Zuid geroepen. Daar volgde een klein feestje. Shirtje in het publiek. Dankbare gebaren richting de tribunes. Dat werk.

We dachten zelfs wat emotie bij Tadic te zien. “Als de supporters je toezingen, maakt dat natuurlijk emotie los,” zo antwoordt de aanvoerder op een vraag van Ajax Life. “Vooral omdat dit altijd mijn droomclub is geweest. Zoiets is bijzonder. Maar we willen meer en zijn nooit tevreden.”

Terug naar de wedstrijd, waarin Tadic wederom in de punt van de aanval speelde. Of die positie hem bevalt? “De dynamiek van het team is het belangrijkste. Steven Bergwijn trekt als rechtspoot aan de linkerkant vaak naar binnen. Daar heeft hij iemand nodig om mee te kunnen linken. Aan de andere kant geldt dat voor Mohammed Kudus. Ik voel me goed op deze positie. Ik heb een vrije rol.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Duidelijkheid was voor mij als speler ook belangrijk’

Tadic weet dat er nog veel dingen beter kunnen, maar is blij dat de lach bij Ajax weer terug is. Daarvoor geeft hij John Heitinga alle credits. “Zijn komst maakt grote impact. John is een kind van de club. Hij is obsessed met Ajax. Hij geeft alles. Meer dan alles zelfs. Hij gaat over de limiet voor zijn club. Dat is wat we nodig hebben.”

Het was lang geleden dat Ajax in eigen huis een eenvoudige overwinning boekte. Tadic sprak er voor de wedstrijd over met zijn ploeggenoten. “We zeiden tegen elkaar: kom op, we moeten goed voetballen en ruim winnen. We hadden vandaag een goede chemie met de fans. Wilden hen blij maken. Nu gaat de volle focus op donderdag.”

Precies, want donderdag staat de return tegen 1. FC Union Berlin op het programma. Een tegenstander waar Ajax in eigen huis maar weinig tegen creëerde. “Na die wedstrijd hadden we allemaal zoiets van: we kunnen veel beter. Zoals we tegen Sparta speelden, moeten we ook daar doen.”

Aanbevolen
Ajax stijgt naar tweede plek na zege op Sparta en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >