Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: hoe versla jij Kasteelheren in Johan Cruijff Arena?

Ajax kijkt steeds meer naar boven in de eredivisie. Nu is het zaak de weg omhoog te blijven volgen. Daarvoor moet er zaterdag in eigen stadion wel worden gewonnen van Sparta. Welke tips heb jij voor John van ’t Schip?

08 december 2023 - 10:50
Schips Elf Martha 1200
Martha speelt veel onder Van ’t Schip. © AFC Ajax

Onder Van ’t Schip won Ajax van FC Volendam, sc Heerenveen, Vitesse en NEC, terwijl ook het restant van RKC-uit goed werd afgesloten. Alleen op bezoek bij Almere City werden twee punten verspeeld.

Zaterdag komt Sparta naar Amsterdam. De Rotterdammers doen het goed in de eredivisie en staan in punten gelijk met Ajax. Wel is het doelsaldo van de Ajacieden iets beter. Ajax staat zesde, Sparta zevende.

Kortom, Sparta-thuis vormt best een aardige test voor Van ’t Schip en zijn manschappen. De trainer kan sowieso geen gebruik maken van de geblesseerden Jay Gorter, Remko Pasveer, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Mika Godts en Amourricho, terwijl Silvano Vos op de terugweg lijkt. Of hij de wedstrijdselectie haalt, is twijfelachtig.

We zijn in elk geval benieuwd welke namen jij op het wedstrijdformulier zet. Was jij de afgelopen weken tevreden met Devyne Rensch als centrale verdediger? Dat kan, maar dan verwijs je Josip Sutalo naar de bank. Je kunt ze ook allebei laten spelen en Anton Gaaei eruit halen. En wat doe je op linksback? Borna Sosa of Ar’jany Martha? De keuze is zoals altijd reuze!

Hoe vlieg jij het duel met Sparta aan? Laat het ons weten! Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het thuisduel met Sparta en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. En dan? Lekker discussiëren met je mede-supporters!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >