Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip wisselde niet tijdens restant RKC-uit: ‘Was niet nodig’

Ajax had tijdens het restant van RKC-uit maar één missie: de 3-2-zege over de streep trekken. Dat lukte gelukkig. John van ’t Schip is blij met de driepunter en de steun van supporters. Ook vertelt hij waarom hij niet wisselde.

06 december 2023 - 21:08
Schiprkcaja800
De trainer spreekt zijn waardering voor supporters uit. © Pro Shots

Toen de wedstrijd in september werd gestaakt, zat Maurice Steijn nog bij Ajax op de bank. Van ’t Schip mocht de klus afmaken. Of de zege dan ook een beetje op zijn conto komt? “Ik vind dat niet zo heel belangrijk,” zo antwoordt de trainer op vragen van ESPN. “Het belangrijkste is dat we de drie punten hebben behouden en dat die zijn toegevoegd op de ranglijst.”

Van ’t Schip stelde voorafgaand aan het restant van RKC-uit dat de thuisploeg niks te verliezen had. De trainer verwachtte dan ook een plaatselijke storm in het Mandemakers Stadion. Een zwaar offensief bleef uit, al was Filip Stefanovic gevaarlijk met een kopbal. “Je weet dat er altijd zo’n moment komt. Dan moet je een beetje geluk hebben.”

“Dit zijn wedstrijden die alleen maar fout kunnen aflopen als je niet gefocust bent,” zo vervolgt Van ’t Schip. “Buiten dat kansje om, speelden we het heel goed uit. We hadden misschien nog kunnen scoren met de ruimte die we kregen. Dan hadden we iets meer rust gehad, maar we moeten ook niet te veel vragen. De drie punten zijn lekker.”

Aanbevolen
Zoontje Vaessen verzekert zich als groot Brobbeyfan van shirtje Ajaxspits

Tijdens de resterende tien minuten zagen we geen Ajaxspelers warmlopen. Zij hadden immers al een fanatieke warming-up gedaan. Ook wat betreft kleding waren de wissels klaar om erin te komen. Dat gebeurde niet. De reden? Die is volgens Van ’t Schip simpel: “Het was niet nodig.”

Tot slot spreekt de trainer zijn waardering uit voor de 250 dapp’re strijders die de tocht naar Waalwijk maakten. Bij aankomst kregen de Ajaxsupporters een dankbrief en een ludieke sjaal in de handen gedrukt. “Als je voor tien minuten hier naartoe komt en ook nog in de file staat, is dat het minste wat je kunt doen.”

Aanbevolen
Ajax trekt zege over streep tijdens restant RKC-uit en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >