Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zoontje Vaessen verzekert zich als groot Brobbeyfan van shirtje Ajaxspits

Ajax hield stand tijdens het restant van RKC-uit en trok een 3-2-zege over de streep. De driepunter was mooi, maar het dubbelinterview na afloop met Brian Brobbey en Etienne Vaessen ook!

06 december 2023 - 20:56
Brobbey 1200
Een fraai moment na afloop. © Pro Shots

We herinneren ons allemaal de onfortuinlijke botsing tussen de Ajaxspits en de RKC-keeper. Laatstgenoemde bleef roerloos op de grasmat liggen. Er werd gevreesd voor het ergste, maar gelukkig kunnen we inmiddels zeggen dat alles goed is afgelopen.

Vaessen kon de wedstrijd woensdag zelfs afmaken. Tijdens de kleine tien minuten die het duel nog duurde, werd niet meer gescoord. De doelman en Brobbey zochten elkaar na het laatste fluitsignaal meteen op. Brobbey drukte zijn wedstrijdshirt in de handschoenen van Vaessen. Vervolgens stonden ze samen voor de draaiende camera van ESPN.

“We weten allemaal wat er is gebeurd,” vertelt Brobbey. “Het is daarom heel mooi dat Etienne vanavond tegen ons kon keepen. Ik ben ook blij dat hij gezond naast me staat. Ik was na die botsing bang voor het ergste, dus ik ben blij dat hij weer op het veld staat. We hebben sindsdien veel contact gehad.”

Aanbevolen
Van ’t Schip wisselde niet tijdens restant RKC-uit: ‘Was niet nodig’

Vaessen beaamde de woorden van de Ajacied: “Het vele contact met Brian deed mij en mijn familie goed. Ik heb hem niks kwalijk genomen. Het is een fijne jongen,” klinkt het uit de mond van de keeper. De twee spelers spraken vooraf al af dat het wedstrijdshirt van Brobbey naar Vaessen-junior zou gaan.

“Mijn zoontje is helemaal Brobbeyfan,” stelt Vaessen met een lach. “Je weet hoe dat gaat met kinderen. Dit shirt van Brian gaat hij dus helemaal mooi vinden!”

Natuurlijk ging het ook kort over de wedstrijd. De goalie zag dat RKC – los van een kopkans voor Filip Stefanovic – geen mogelijkheden meer kreeg. “We kregen een kansje, maar zelf kreeg ik helaas geen mogelijkheid meer om mee naar voren te gaan voor een corner.”

Brobbey sprak van de zwaarste tien minuten ooit. “Ik was helemaal kapot, haha! Maar deze zege is belangrijk voor ons. Nu gaat de focus op Sparta-thuis.”

Aanbevolen
Ajax trekt zege over streep tijdens restant RKC-uit en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >