Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax trekt zege over streep tijdens restant RKC-uit en dit valt op

Ajax stapte met een 3-2-voorsprong in de spelersbus naar Waalwijk voor het restant van RKC-uit. Met nog zo’n zes minuten en wat extra tijd op de klok, moest een driepunter uit het vuur worden gesleept. Dat lukte, want gescoord werd er niet meer.

06 december 2023 - 20:16
Uitvak 1200
Hulde voor onze supporters. © Pro Shots

Noodgedwongen andere gezichten bij Ajax
Door doelpunten van Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis begon Ajax met een 3-2-voorsprong aan het restant van de wedstrijd. Het duel werd eind september niet afgemaakt wegens een onfortuinlijke botsing tussen Brobbey en RKC-doelman Etienne Vaessen.

Bergwijn was op dat moment al gewisseld. De aanvoerder bleef woensdag dus achter in Amsterdam. Dat gold ook voor Amourricho, Jay Gorter en Silvano Vos. Zij stonden op het veld toen de wedstrijd werd gestaakt. Het trio raakte in de weken daarna echter geblesseerd. Kristian Hlynsson, Diant Ramaj en Benjamin Tahirovic waren de vervangers.

Ajax houdt stand en shirtjes ruilen
“Zij hebben niks te verliezen en wij alles,” zei John van ’t Schip vooraf. De verwachting was dan ook dat RKC er vol op zou knallen. Een zwaar offensief op het doel van Ramaj bleef echter uit, al was Filip Stefanovic gevaarlijk met een kopbal. Deze ging gelukkig over.

Van ’t Schip besloot niet meer te wisselen. Ook niet tijdens de vier minuten extra tijd. Gescoord werd er niet. Dat zagen de supporters in het uitvak ook. Zij zongen Ajax hartstochtelijk toe en zagen hoe de drie punten werden veiliggesteld.

En dan was er nog een mooi moment na afloop. Brobbey en Vaessen zochten elkaar direct op. De doelman kreeg het shirtje van de spits. Dat hadden ze vooraf al afgesproken, bleek later

Aanbevolen
Ajax bedankt 250 supporters bij restant RKC-uit op bijzondere wijze!

Ajaxdirectie bedankt Ajacieden in uitvak
Zo’n 250 Ajaxsupporters reisden woensdag wederom af naar Waalwijk. Altijd en overal. Ook voor zes minuten en vijftien seconden RKC-uit. Die tijd stond immers nog op de klok en werd aangevuld met minimaal drie minuten extra tijd.

Bij aankomst in Waalwijk kregen de supporters van commercieel directeur Menno Geelen een dankbrief van Ajax in de handen gedrukt. Daarin lazen ze dat de club hen een reiskostenvergoeding van dertig euro geeft. Netjes! Ook ontving de aanhang een eerste consumptie gratis.

Dat was nog niet alles, want de dapp’re strijders kregen eveneens een sjaaltje met daarop de ludieke tekst ‘Zes minuten lang, voor onze club uit Amsterdam’. Ook de datum en de wedstrijd waren in het sjaaltje geborduurd. Een mooi aandenken. Doet de club goed, hoor!

Terwijl onze club de eigen supporters bedankte, werd het thuispubliek opgewarmd met een liveoptreden van de Lawineboys. Je weet wel, van ‘hits’ als Seks met die kale, Zuipen, Lawinesong en Joost is anders geaard. Alles om de sfeer ‘er lekker in te brengen’ voor het restant van RKC-uit, zullen we maar zeggen…

Zaterdag weer negentig minuten
Ajax mag zaterdag 9 december om 18.45 uur op jacht naar de volgende driepunter. Dan komt Sparta naar de Johan Cruijff Arena voor een potje eredivisievoetbal. Dan spelen we hopelijk ‘gewoon’ negentig minuten en wat extra tijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >