Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip over RKC-uit: ‘Zij hebben niks te verliezen, wij alles’

Ajax speelt woensdag het restant van het in begin oktober gestaakte uitduel met RKC. De ploeg hervat de wedstrijd in het Mandemakers Stadion in de 84ste minuut. Op het scorebord staat een 2-3-tussenstand. John van ’t Schip weet dat zijn mannen vol aan de bak moeten.

06 december 2023 - 07:04
Rkc Restant 1200
Dit willen we dus echt niet zien. © Pro Shots

Op de klok staan nog zes minuten en vijftien seconden officiële speeltijd. De KNVB liet al weten dat daar sowieso minimaal drie minuten extra tijd aan worden toegevoegd. Er kan dus nog een kleine Waalwijkse storm opsteken, zeker gezien de geringe voorsprong die Ajax geniet en de soms nog wankele staat van het elftal.

Van ’t Schip is zich daar enorm van bewust. “Zij gaan vol risico’s nemen. Daar moeten wij een antwoord op hebben,” beschouwt hij bij Ajax TV voor op een aparte avond. “Het is natuurlijk een gekke wedstrijd. Normaal zit je in de 84ste minuut in de vermoeidheid. Nu begin je eigenlijk totaal fris. Dat geldt voor ons, maar ook voor RKC. Zij hebben niks te verliezen en wij alles.”

Aanbevolen
Geheugen opfrissen: wat gebeurde er in 84 minuten RKC - Ajax?

Namens Ajax staan Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis al op het scorebord, terwijl toenmalig doelman Jay Gorter woensdag wegens een blessure niet inzetbaar is. Hij mag worden vervangen door Diant Ramaj. Ook Bergwijn was al gewisseld en reist niet opnieuw mee naar Waalwijk.

Van ’t Schip: “We moeten de resterende minuten op de best mogelijke manier uitspelen. Hopelijk met nog een doelpunt erbij, maar anders moeten we er in elk geval voor zorgen dat we geen treffer incasseren.”

Tja, dat klinkt allemaal tamelijk logisch en noodzakelijk. Het wordt sowieso een bijzondere avond, al stelt de trainer de wedstrijd niet anders aan te vliegen dan normaal. Hooguit de warming-up ziet er anders uit. “We blijven wat langer op het veld, want we hoeven maar voor zo’n tien minuten naar buiten.”

Aanbevolen
Vragen en antwoorden over uitspelen RKC - Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >