Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geheugen opfrissen: wat gebeurde er in 84 minuten RKC - Ajax?

RKC - Ajax werd begin oktober gestaakt bij een 2-3-tussenstand. Er staan nog zes minuten en vijftien seconden op de klok. Woensdag wordt het restant uitgespeeld, maar wat gebeurde er ook alweer in de al gespeelde 84 minuten? Een tijdlijn!

05 december 2023 - 14:59
Berghuis 1200
Berghuis neemt het doel van RKC onder vuur. © Pro Shots

1. Pol van Boekel fluit voor de aftrap
De scheidsrechter – die ook woensdag voor het restant afreist naar Waalwijk – fluit voor de start van RKC - Ajax.

1. Avila en Vos staan in de basis
Gaston Avila staat in de basis, waardoor Jorrel Hato de linksback is. Op moment dat de wedstrijd na 84 minuten wordt gestaakt, staat de Argentijn nog steeds op het veld. We zijn benieuwd of John van ’t Schip hem woensdag laat staan. Voor Silvano Vos moet hij een oplossing bedenken. De jonge middenvelder is niet fit. Op vertoon van een doktersverklaring mag Ajax hem vervangen.

28. Spandoeken in het uitvak
De Ajacieden in het uitvak laten weten klaar te zijn met wat er allemaal bij de club gebeurt. Massaal houden ze spandoeken omhoog met de namen van mensen die ze graag zien vertrekken. Technisch directeur Sven Mislintat en Pier Eringa, voorzitter van de raad van commissarissen zijn dan al weg.

30. Brobbey opent de score voor Ajax!
Hatsa, het is 0-1. Brian Brobbey wordt door Carlos Forbs vrij voor het doel gezet. De bal vliegt onhoudbaar in de kruising. Vier minuten later komt hij een teenlengte tekort om de score te verdubbelen.

37. Zucht, Kramer trekt stand gelijk…
Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar dan staat het plots 1-1. Michiel Kramer is de doelpuntenmaker. Ook dat nog. Hij werkt een afgeslagen bal die opnieuw in de zestien wordt geslingerd eenvoudig binnen.

42. Gele kaart RKC en penalty Ajax
RKC-speler Aaron Meijers krijgt een gele kaart, na een overtreding op Forbs in de zestien. Ajax krijgt een strafschop.

43. Bergwijn zet Ajax weer op voorsprong vanaf elf meter!
Ajax weer op voorsprong! Steven Bergwijn meldt zich voor de penalty. De aanvaller doet wat hij moet doen en plaatst de bal kalmpjes in de rechterhoek: 1-2.

45+3. Ajax neemt voorsprong mee naar kleedkamer
Van Boekel fluit voor het rustsignaal. De thee staat klaar in de kleedkamers. De voorsprong voor Ajax is terecht, maar achterin oogt het wankel.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: Witschge scoort uit bij RKC vanaf 45 meter

46. RKC wisselt eenmaal tijdens rust
De tweede helft begint. RKC wisselt eenmaal. Reuven Niemeijer blijft achter in het kleedlokaal. David Min is zijn vervanger. Ajax wisselt niet.

51. Pfff, RKC trekt stand weer gelijk…
Jay Gorter – hij staat op doel – moet de bal weer uit het net rapen: 2-2. Yassin Oukili werkt de bal vanuit een vrije trap achter de uitkomende Ajaxkeeper. Gorter schat de situatie niet lekker in. De keeper is vandaag de dag geblesseerd en wordt woensdag dus – wederom op vertoon van een doktersverklaring – vervangen door Diant Ramaj.

57. Berghuis zet Ajax voor derde keer op voorsprong
En weer komt Ajax op voorsprong. Ditmaal is het Steven Berghuis die het vonnis voltrekt. De bal komt in de vijandelijke zestien voor zijn voeten. Nadenken doet Berghuis niet. Vanuit de draai schieten wel: 2-3.

71. RKC wisselt
RKC wisselt voor de tweede keer. Denilho Cleonise gaat naar de kant. Zijn vervanger heet Filip Stevanovic.

78. Bergwijn gaat eraf
Bergwijn moet geblesseerd naar de kant. Het is de enige wissel van Ajax die we tegen RKC zien. De rol van de aanvoerder is uitgespeeld. Hij hoeft dus ook zijn voetbaltas niet te pakken voor het restant van RKC-uit. Zijn vervanger Amourricho raakt een week erna geblesseerd. Ook hij reist niet opnieuw af naar Waalwijk. We zijn benieuwd hoe Van ’t Schip dat oplost.

82. RKC wisselt nog twee keer
En dat is RKC-wissel nummer drie en vier. Julian Lelieveld en Godfried Roemeratoe zijn klaar. Voor hen komen Juriën Gaari en Daouda Weidmann in de plaats. 

85. Brobbey botst met doelman Vaessen
Een ellendig moment dat leidt tot het staken van de wedstrijd. Vaessen raakt zwaar geblesseerd na een botsing met Brobbey. De keeper ligt roerloos op de grond. Er is sprake van paniek. Het stadion valt stil. Inmiddels weten we dat het gelukkig goed gaat met de doelman, maar op dat moment maakt iedereen zich grote zorgen.

Uiteindelijk verlaat Vaessen het veld per brancard. Vanuit de thuisvakken en het uitvak klinkt applaus. De spelers van RKC zijn te aangeslagen om door te voetballen. Dat is begrijpelijk. De wedstrijd wordt definitief gestaakt bij een 2-3-stand.

Ajax staat op moment van staken met de volgende spelers op het veld: Gorter, Devyne Rensch, Josip Sutalo, Avila, Hato, Berghuis, Vos, Kenneth Taylor, Forbs, Brobbey en Amourricho. De ploeg uit Waalwijk heeft al zijn wisselmomenten gebruikt en begint woensdag dus met exact dezelfde elf spelers als waar het mee eindigde.

Woensdag om 20.00 uur volgen de resterende zes minuten en vijftien seconden officiële speeltijd. Daar komen minimaal drie minuten extra speeltijd bij. 

Aanbevolen
Vragen en antwoorden over uitspelen RKC - Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >