Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hlynsson voelt klik met Berghuis: ‘Weten elkaar makkelijk te vinden’

Na een aantal jaar in Jong Ajax te hebben gespeeld, werd Kristian Hlynsson vorige maand definitief overgeheveld naar het eerste elftal. De negentienjarige middenvelder wil uitgroeien tot een belangrijke speler in een winnend team.

Door Jordy Haak
21 december 2023 - 16:17
Hlynsson Interview 1200
Hlynsson noemt Jong Ajax een hele belangrijke leerschool. © Pro Shots

Hlynsson beleeft dit jaar zijn grote doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. De IJslander is een lichtpuntje in een vooralsnog tegenvallend seizoen. Natuurlijk was het ook voor hem makkelijker geweest in te stromen in een ploeg die zijn wedstrijden overtuigend wint, maar de middenvelder zegt ook veel te leren van de huidige situatie.

“Bovendien wordt er door de club meer naar de jeugd gekeken. Dat heeft misschien wel deuren voor mij geopend,” vertelt Hlynsson in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Sinds hij in 2020 in Amsterdam neerstreek, maakte de middenvelder zijn minuten vooral in Jong Ajax. De stap omhoog liet een tijdje op zich wachten, waardoor hij door sommigen wellicht al werd afgeschreven. Zelf bleef hij altijd geloven in de route die hij bewandelde.

“Ik snap dat mensen van buitenaf misschien twijfelden of ik het wel ging redden,” vervolgt Hlynsson. “Toch had ik zelf altijd het gevoel dat ik op de goede weg was. Vergeet niet dat ik nog heel jong was toen ik in Jong Ajax terechtkwam. Een jaar of zestien. Het was een goede ervaring voor mij.”

Aanbevolen
Blind: ‘Voor mijn gevoel ben ik als voetballer nog niet klaar bij Ajax’

Voetballen in de Keuken Kampioen Divisie is volgens de talentvolle speler beter dan in een beloftencompetitie. “Want je treft sterkere en vaak ook oudere tegenstanders. Dat is fysiek belangrijk. Of ik zelf verrast ben dat ik nu de kans krijg op de tienpositie in het eerste elftal? Dat niet, maar ik ben wel verrast hoe snel het kan gaan. Daarom is Jong Ajax zo belangrijk. Daar leer je het systeem van de club al goed kennen.”

Dat hij doorbreekt in een seizoen waarin Ajax in slechte vorm verkeert, geeft Hlynsson geen dubbel gevoel. “Niet echt. Ik ben vooral blij dat ik deel mag uitmaken van het eerste elftal. Ik werk al jarenlang heel hard om dat doel te halen. Nu krijg ik de kans en daar ben ik vooral dankbaar voor.”

Hlynsson merkt dat er in het veld steeds meer connecties ontstaan met zijn medespelers. “Aan de rechterkant heb ik een goede klik met Steven Berghuis. We kunnen van positie wisselen tijdens wedstrijden en weten elkaar makkelijk te vinden. Het is natuurlijk wat vroeg dit te zeggen, want ik speelde pas een paar wedstrijden met hem samen. Het gevoel is echter goed en ik hoop dat we alleen maar beter worden.”

Het volledige interview met Hlynsson lees je in de nieuwste editie van Ajax Life. In het Vragenvuur vertelt hij onder meer over zijn tatoeage, gastgezinnen en zijn favoriete IJslandse feestdag. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid!

Aanbevolen
Hoofdscout De Lang stelt zich voor en spreekt over transferwindow

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >