Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind: ‘Voor mijn gevoel ben ik als voetballer nog niet klaar bij Ajax’

Daley Blind (33) stunt dit seizoen in de herfst van zijn loopbaan met Girona in de Primera División. Hoe fijn hij het in Spanje ook heeft, zijn Ajaxgevoel blijft altijd borrelen, zo vertelt hij in een uitgebreid interview voor ons magazine Ajax Life. Een voorproefje.

21 december 2023 - 14:18
Daley Blind 1200
Het Ajaxgevoel blijft altijd borrelen. © Quim Puig

Er is al onwijs veel gezegd over zijn vertrek bij de club. Het verdiende allemaal zeker niet de schoonheidsprijs. Hij wil er ook niet heel veel meer over zeggen, maar toch vroegen we hem of hij zichzelf iets verwijt in het hele gebeuren.

“Het enige wat ik mezelf misschien kan verwijten, is wat ik in de kleedkamer tijdens RKC Waalwijk-uit heb gezegd. Dat was misschien niet het juiste moment. Emoties kwamen naar boven en die had ik beter onder controle moeten houden en later moeten delen met Alfred Schreuder. Was de emotie hoog omdat ik het team wilde helpen? Ja. Heb ik spijt? Nee. Had het anders gekund? Ja. Daar heb ik de trainer ook mijn excuses voor aangeboden.”

Het gaat om het moment in de kleedkamer bij een 1-1-ruststand. Schreuder vroeg de spelers hoe het drukzetten anders kon. Blind stond op en zei hardop dat het toch vooral aan de trainer was om duidelijkheid te geven en te vertellen hoe de spelers het moesten uitvoeren. Schreuder kon dat destijds niet waarderen en riep dat Blind zijn mond moest houden.

Afijn, er is veel gebeurd. Blind vertrok uiteindelijk door de zijdeur. Supporters konden nog geen afscheid nemen van de verdediger in de Johan Cruijff Arena. We vroegen hem of zo'n uitzwaaimoment inmiddels al gepland staat. Het blijkt een vraag die wat emoties oproept.

Aanbevolen
Win gesigneerd Gironashirt van Blind!

“Ik heb er met Ajax over gesproken, maar er is nog geen datum. Het kwam nog niet uit met de wedstrijd- en reisschema’s. Er zijn nog meer spelers die geen afscheid hebben gehad, maar dat wel verdienen. Een afscheid voelt wel alsof het definitief klaar is. Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar bij Ajax, als voetballer.”

“Als ik fit genoeg blijf, kan ik nog van waarde zijn,” vervolgt Blind. “Zolang ik op het veld sta, vind ik het moeilijk afscheid te nemen van Ajax. Hier heb ik het met mijn vader, maar vooral mijn vrouw vaak over. Soms maak ik een grapje: stel dat ik over een maand afscheid neem en in de zomer terugkeer? Dat zou ook gek zijn. Ooit keer ik terug bij Ajax. Wie weet als voetballer, maar zeker na mijn carrière als voetballer.”

Het volledige interview met Blind lees je in de nieuwste editie van Ajax Life. Daarin praat hij ook over een speciaal notitieboekje, het succes met Girona, zijn periode bij Bayern München en wat te doen na zijn voetballoopbaan. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid!

Aanbevolen
Ajax Life 5: hoop op wederopstanding in 2024

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >