Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over NEC - Ajax

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Zondag staat het uitduel met NEC alweer op het programma. We hebben wat zaken op een rijtje gezet die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

02 december 2023 - 11:02
Driedingennecaja800
Zij staan zondag weer tegenover elkaar. © Pro Shots

Hoe is het met Sutalo?
Josip Sutalo moest de duels met Vitesse (5-0) en Olympique Marseille (4-3) aan zich voorbij laten gaan wegens een bloeduitstorting. Het is nog maar de vraag of de Kroatische verdediger inzetbaar is voor de uitwedstrijd tegen NEC. “De komende dagen moeten uitwijzen of hij fit genoeg is voor zondag,” aldus John van ’t Schip op de eigen clubsite. 

De trainer hoopt in Nijmegen dezelfde vechtlust te zien als in Marseille, met dit keer een goed resultaat als gevolg. “Ik kijk terug op een elftal dat heel goed in de wedstrijd zat. We zijn meerdere keren van een achterstand teruggekomen, dus de weerbaarheid en vechtlust waren aanwezig. Ik wil zondag dezelfde spirit zien, maar dan wel drie punten behalen.” 

Er komen drukken weken aan voor Ajax, waarin de wedstrijden elkaar in rap tempo opvolgen. Van ’t Schip benadrukt het belang van die duels. “We willen aansluiting vinden bij de topvier. We richten ons nu op de vijfde plek. De wedstrijden die op het programma staan, moeten we dan ook goed afsluiten.” 

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: zet jij Rensch tegen NEC weer centraal achterin neer?

Meijer ziet kansen tegen kwetsbaar Ajax
NEC staat momenteel op de veertiende plek in de eredivisie, met drie punten minder dan nummer acht Ajax. Tot nu toe ging het de Nijmegenaren best goed af tegen clubs die bovenin meedoen. Rogier Meijer schaart Ajax daar nog altijd onder. “Ze gaan er zeker weer komen. Je ziet de laatste weken dat er een ontwikkeling in zit en ze beter spelen.”

De trainer zat donderdag voor de televisie en zag hoe Ajax in een knotsgek uitduel verloor van Olympique Marseille. “Het was een leuke, maar aparte wedstrijd. Je ziet de kwaliteit die Ajax voorin heeft, met Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Brian Brobbey. Dat is de top van Nederland.”

Meijer ziet echter ook kansen voor zondag, vooral in de defensie van Ajax. “Je krijgt ruimte om te voetballen tegen Ajax. Ze hebben vooral voorin topspelers, maar verdedigend kunnen ze ook kwetsbaar zijn. Dat zag je weer tegen Olympique Marseille. Dat biedt kansen,” zo besluit de trainer. 

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: het debuut van Gabrich in Nijmegen en Chivu’s schreeuw

Weerzien met Schöne en Cillessen
Lasse Schöne en Jasper Cillessen waren onderdeel van het Ajax dat landskampioenschappen aaneenreeg. Zondag spelen ze met NEC tegen hun oude club, die langzaam uit een dal begint te klimmen. Het duo erkent in gesprek met het Algemeen Dagblad dat het pijn doet Ajax zo te zien, maar hopen zondag uiteraard op winst voor hun eigen ploeg.

“We hadden Ajax een maandje eerder moeten treffen,” aldus Schöne. “Zal je altijd zien: wij krijgen ze op bezoek en ze hebben de weg omhoog ingezet. De wedstrijd tegen Olympique Marseille was daar een goed voorbeeld van. Ze verloren weliswaar, maar toen ze met een man minder op het veld stonden, liepen de spelers een stapje harder voor elkaar en kwamen ze nog sterk terug. Dat was een maand geleden wel anders. Het wordt een leuke wedstrijd tegen Ajax.” 

Cillessen: “Ajax komt langzaam terug op het niveau wat ze kunnen halen. Ze zijn met name aanvallend veel sterker geworden en maken makkelijker doelpunten. Helaas voor ons, maar positief voor Ajax. Als ze aan het einde van het seizoen bij de bovenste plekken staan, hebben ze toch nog een goed jaar gehad. Tenminste, als je in ogenschouw neemt waar ze vandaan zijn gekomen. Als wij ons eigen spel kunnen spelen, zijn we een moeilijke tegenstander voor dit Ajax.” 

NEC en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in het Goffertstadion. Het duel staat onder leiding van Marc Nagtegaal, terwijl Stan Teuben de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Ajax Life Poule: voorspel uitslagen in december en maak kans op prijzen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >