Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: zet jij Rensch tegen NEC weer centraal achterin neer?

We zijn nog maar nauwelijks bekomen van de doelpuntenregen in Marseille (4-3) of we richten ons alweer op de eredivisie. NEC-uit staat voor zondag op het programma. We zijn benieuwd of jij tips voor John van ’t Schip hebt!

01 december 2023 - 15:24
Rensch 1200
De trainer is tevreden hoe Rensch Sutalo vervangt. © AFC Ajax

Een groot deel van de selectie stapte ongetwijfeld met chagrijn terug het vliegtuig in naar Amsterdam. Ajax maakte drie treffers in Frankrijk, maar kreeg er net eentje meer om de oren. De ploeg wisselt goede momenten af met rare fratsen. Tel daar discutabele arbitrale beslissingen bij op en dan weet je hoe de vlag erbij hangt.

We hopen dat de koppies zondag in Nijmegen weer leeg zijn. Het is zaak dat de spelers met een frisse blik naar NEC-uit toewerken. De ploeg van oude bekende Lasse Schöne vindt zichzelf terug op plek veertien.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: het debuut van Gabrich in Nijmegen en Chivu’s schreeuw

Van ’t Schip kan in het Goffertstadion niet beschikken over de geblesseerde Branco van den Boomen. De middenvelder is na zijn knieoperatie voorlopig niet inzetbaar. Achter de naam van Josip Sutalo staat wederom een vraagteken. Hij lijkt nog altijd niet okselfris.

Van ’t Schip sprak zich echter tevreden uit over hoe Devyne Rensch diens plek centraal invult. “Samen met Jorrel Hato brengt hij voetbal in ons spel,” klonk de trainer optimistisch. Ben jij het eens met die lezing? Je kunt het laten zien bij het formeren van jouw opstelling.

Die opstelling kun je zelf maken en vervolgens delen op socials. Ga daarvoor naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het uitpotje met NEC en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. Wie weet kijkt Van ‘t Schip zelf wel mee en anders je medesupporters!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >