Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis denkt niet dat Ajax tegen PEC verdiende om te winnen

Het was tegen PEC Zwolle ondermaats wat Ajax liet zien (2-2). Op basis van de kansen die de ploeg tegen kreeg in de eerste helft, verdienden de Ajacieden het misschien niet eens om te winnen. Steven Berghuis is het daar mee eens.

18 december 2023 - 09:22
Berghuisajapec800
Berghuis ziet nog altijd veel verbeterpunten. © Pro Shots

Het was een wonder dat Ajax ging rusten met een 1-0-voorsprong. Kort na de pauze werd de marge verdubbeld. Beide doelpunten kwamen op naam van Brian Brobbey. De spits werd Man of the Match, maar kon daar nauwelijks van genieten. “Ik heb er niet veel mee. Ik was liever Man of the Match geworden met een overwinning,” zo stelt hij tegenover ESPN

Vanwege een blessure bij Steven Bergwijn en rust voor Kristian Hlynsson, stond Chuba Akpom opnieuw in de basis. Brobbey merkt dat het nog zoeken is met de Engelsman achter hem. “Het is nieuw voor ons. We trainen er veel op. Natuurlijk is het nog zoeken, maar als we het vaak blijven trainen, komt het wel goed.” 

Aanbevolen
Valkanis zag vermoeid Ajax dat tegen PEC niet het ritme vond

Brobbey maakte de wedstrijd niet vol. Ook met zijn fysieke gesteldheid wordt voorzichtig omgegaan. Daar bovenop kreeg hij al vroeg in de wedstrijd een knietje op zijn stuitje. “Ik heb er nog steeds pijn van. Ik kon bijna niet meer lopen,” aldus de spits, die hoopt het KNVB-bekerduel met USV Hercules te halen. “Of ik ‘m ga spelen? Als ik het haal. Maar als het aan mij ligt wel.” 

Een deurtje verderop bij de NOS kwam Steven Berghuis aan het woord. Ook hij zag hoe PEC in de eerste helft legio kansen kreeg. “Elke ploeg die veel balverlies lijdt, is kwetsbaar en staat open. We hadden daar wel een paar momenten van. We verdienden het misschien gewoon niet om te winnen. Je krijgt wat je verdient. Soms niet, maar deze wedstrijd wel.” 

Berghuis is niet boos, maar teleurgesteld. “Het is teleurstellend, alleen op basis van hoe we hebben gespeeld, hebben we het niet verdiend. Dan kun je alleen naar jezelf kijken. Er is veel ruimte voor verbetering in veel aspecten van ons spel. In de opbouw, het drukzetten en in de omschakelmomenten. Daar moeten we beter in worden.”

Aanbevolen
Rensch over gebrek aan energie: ‘Mag niet gebeuren’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >