Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt mogelijke play-offs zeker niet in Johan Cruijff Arena

Er bestaat nog steeds een reële kans dat Ajax aan het einde van het reguliere seizoen play-offs moet spelen om Europees voetbal. In dezelfde periode staan echter al concerten in de Johan Cruijff Arena gepland. Hoe zit dit precies? We vroegen om opheldering.

16 december 2023 - 09:42
Ajaxpojca800
Het stadion is tijdens de play-offs niet beschikbaar. © De Brouwer

In principe nemen de nummers vijf tot en met acht deel aan de play-offs om Europees voetbal. Als de winnaar van het KNVB-bekertoernooi een (voorronde)ticket voor de Champions League pakt, gaan de play-offs tussen de nummers zes tot en met negen. De twee hoogst geëindigde ploegen spelen tijdens de halve finales in eigen huis.

Het reguliere eredivisieseizoen eindigt op zondag 19 mei. Ajax gaat dan op bezoek bij Vitesse. Vier dagen later, op donderdag 23 mei, worden de twee halve finales in de play-offs gespeeld. De finale vindt plaats op zondag 26 mei. De play-offs gaan vanaf dit seizoen over één wedstrijd.

Omdat De Toppers op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei in de Johan Cruijff Arena een concert geven, bestond er lange tijd onduidelijkheid over de beschikbaarheid van het stadion tijdens de play-offs. Wij van Ajax Life vroegen daarom vrijdag om opheldering tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van Stadion Amsterdam NV, beheerder van de Johan Cruijff Arena.

Aanbevolen
Ajax en Europese tickets: wat zijn de scenario’s?

Het antwoord is onbevredigend, maar wel duidelijk: als Ajax aan het einde van het reguliere seizoen play-offs om Europees voetbal moet spelen, kan dit niet in de ‘eigen’ Johan Cruijff Arena. Dit omdat het stadion direct na het einde van de competitie concerten heeft ingepland en deze inkomsten vanuit commercieel oogpunt nodig heeft.

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax: “We zijn altijd voor het eerlijke verhaal, zodat er duidelijkheid is. Dat is er nu. Mocht Ajax play-offs spelen, dan moet dat in een alternatief stadion. Aangezien dit een voldongen feit is, gaan we er vanaf heden vanuit dat de club samen met de Johan Cruijff Arena voor een passende oplossing zorgt, mocht een dergelijk scenario zich voordoen.”

“Het liefst spelen we natuurlijk in onze eigen stad,” vervolgt Nagtzaam. “Wellicht is het Olympisch Stadion een mogelijkheid, maar ook dit stadion kan gezien de capaciteit nooit alle seizoenkaarthouders herbergen. Laten we hopen dat het niet nodig is en Ajax zich gewoon rechtstreeks plaatst via de competitie of de Conference League. Dan kunnen we met z’n allen gewoon juichen aan het einde van het seizoen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >