Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rulli krijgt concurrentie van Duitse doelman Ramaj

Ajax heeft met het aantrekken van Diant Ramaj een nieuwe keeper aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige doelman komt over van Eintracht Frankfurt. Hij tekent in Amsterdam een contract tot medio 2028.

03 augustus 2023 - 14:52
Ramaj 1200
Ramaj stond tweemaal onder de lat in Frankfurt. © Pro Shots

Ramaj staat in Duitsland te boek als een talentvolle doelman, maar veel ervaring op het hoogste niveau heeft hij nog niet. Nadat hij in zijn jeugd actief was voor verschillende clubs uit Stuttgart, werd hij in 2018 opgepikt door 1. FC Heidenheim. Daar vertoonde hij zijn kunsten vooral in het jeugdelftal. Een jaar later kwam hij officieel bij de eerste selectie, maar in de hoofdmacht zou hij geen minuten maken.

Twee jaar geleden maakte de 1.89 meter lange Ramaj de overstap naar Eintracht Frankfurt. Bij de Duitse club was er vertrouwen in de nog altijd jonge keeper, maar tot op heden vervulde hij vooral een reserverol achter eerste doelman Kevin Trapp. Zijn kansen in de Bundesliga bleven zodoende beperkt tot twee optredens.

Speeltijd kreeg hij wel in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van de Duitse nationale ploeg. In totaal heeft Ramaj tien jeugdinterlands achter zijn naam staan. De potentie om uit te groeien tot een belangrijke kracht onder de lat, lijkt aanwezig. Dan moet de talentvolle doelman wel meters gaan maken.

Aanbevolen
Mislintat: ‘Ramaj kan groeien in Rulli’s schaduw, maar er ook meteen staan’

De overstap naar Ajax biedt hem wellicht die mogelijkheid, al moet hij in Amsterdam de strijd aangaan met Gerónimo Rulli. De transfersom kan naar verluidt oplopen tot maximaal tien miljoen euro. Dat forse bedrag is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. 

Terwijl er nog volop moet worden gesleuteld aan de selectie van Maurice Steijn, leek juist de keeperspositie lange tijd aardig bezet. Met het wegvallen van de geblesseerde Remko Pasveer, die drie tot vier maanden aan de kant staat, nam de roep om een extra doelman toe. Temeer omdat Jay Gorter – eventueel op huurbasis – mag vertrekken.

Aanbevolen
Nachtbraken met Carlos Borges

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >