Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Nachtbraken met Carlos Borges

Het is 4.51 uur als ik mijn mobiel van mijn nachtkastje pak om te zien hoe laat het is. Of hoe vroeg, beter gezegd. Ik baal van het tijdstip, maar slapen lukt niet meer. Dat komt mede door Carlos Roberto Forbs Borges.

03 augustus 2023 - 14:46
BLOG BORGES 1200
Volgens YouTube-mensen is Forbs een wonderkind. © Ajax Life

Om te voorkomen dat mijn vriendin last krijgt van mijn gewoel, ga ik maar naar beneden. Een kop theezetten en een krentenbol in mijn hoofd proppen. Ik zet de televisie aan en start de YouTube-app.

De algoritmes weten dondersgoed wat ik wil zien. Ik stuit namelijk op meerdere video’s met titels als: ‘This Is Why Ajax Signed Carlos Borges 2023 – Best Skills & Goals | HD’. Op de gefotoshopte thumbnail kijkt de aanvaller mij lachend aan. Hij draagt het witte uitshirt van Ajax. Deze titel is ook lekker: ‘Ajax Have Hit The JACKPOT With Carlos Borges!’

Bij het bekijken van zulke filmpjes hanteer ik voor mezelf altijd de ‘Victor Sikora-regel’. Van de Deventenaar maakte iemand ook ooit een filmpje, waardoor het leek alsof we Ronaldinho aan het werk zagen. Het komt erop neer dat je werkelijk van iedereen een flitsende jijbuisvideo kunt maken. Dus ook van het negentienjarige wonderkind Forbs. Kauwend op een stuk taaie krentenbol druk ik op afspelen.

Bij het bekijken van zulke filmpjes hanteer ik voor mezelf altijd de ‘Victor Sikora-regel’.

Een keiharde muziekmix vol flitsende drum-'n-bass, reggae en hiphop wordt via de speakers mijn woonkamer in gepompt. Het geluid van de televisie staat nog op standje doof. Geschrokken zoek ik de afstandsbediening. Terwijl de thee over de rand van mijn kopje klotst, zet ik het geluid zachter, hopend dat de rest van het huis niet rechtop in bed zit.

De gekozen beelden zijn wel lekker. De term ‘vleugelflitser’ is zeker op de aanvaller van toepassing. Ik zie hem dartelen op bijvelden in het beloftenteam van Manchester City. Zijn doelpunten en assists zijn in hoog tempo aan elkaar vast gemonteerd. Door de muziek wordt het allemaal nog aantrekkelijker. Forbs werd afgelopen seizoen topscorer met 21 treffers in 24 duels. Hij gaf bovendien elf assists.

Ik heb werkelijk geen idee hoe de Premier League 2 zich verhoudt tot de eredivisie. Verder zie ik een explosieve Forbs vooral zijn acties uitvoeren vanaf de linkerflank, maar hoe wil Ajax hem gebruiken? Er schieten welgeteld acht minuten en vijf seconden aan Forbs-geweld aan mij voorbij. Vanuit alle hoeken gaan de ballen tegen de touwen. Onder de video staan al veel smekende reacties als ‘come to Amsterdam’ en ‘welcome at Ajax’.

Het is inmiddels 5.28 uur. Terug naar bed of…? Dan zie ik de video: ‘Carlos Borges – Welcome to Ajax 2023 – Skills, Goals & Assists | HD’.

Play!

Aanbevolen
Korte kennismaking met Ajaxaanwinst Borges

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >