Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet Rulli sowieso tot winterstop missen door schouderblessure

Ajax en keepers, het is dit seizoen geen gelukkig huwelijk. Nadat eerder Remko Pasveer in de lappenmand belandde, is het nu Gerónimo Rulli die lange tijd aan de kant staat. De doelman is door een schouderblessure tot minstens de winterstop uitgeschakeld.

14 augustus 2023 - 13:02
Rulligeblesseerd800
Het bleek al snel foute boel voor Rulli. © Pro Shots

Het ging voor Rulli mis tijdens het thuisduel met Heracles (4-1). Na een halfuur spelen kwam de Argentijn vervelend in botsing met Jizz Hornkamp. Hij werd lang behandeld, waarna de goalie met een brancard van het veld moest. Al snel werd duidelijk dat hij een schouderblessure had opgelopen. 

Inmiddels kunnen we ook over de ernst van de kwetsuur iets zeggen. Ajax laat weten dat Rulli sowieso tot de winterstop aan de kant staat. Een gigantische domper voor zowel de club als de doelman. Dit is natuurlijk niet hoe je aan het nieuwe seizoen wil beginnen. Eerder werd al bekend dat Pasveer drie tot vier maanden uit de roulatie is.

Het roept de vraag op wie de plek van Rulli de komende maanden overneemt. Maurice Steijn liet Jay Gorter tijdens het duel met Heracles invallen, maar liet ook duidelijk weten de jonge keeper een jaartje te willen verhuren. Met Diant Ramaj is immers al een nieuwe tweede doelman aangetrokken.

Aanbevolen
Steijn geeft uitleg over inbrengen Gorter in plaats van Ramaj

Toch zou het ons niks verbazen als er een streep gaat door de verhuurplannen van Gorter. Mocht hij wel tijdelijk vertrekken, dan zit Ajax plots krap in de keepers. Tuurlijk, met Charlie Setford, Sten Kremers en Tom de Graaff heeft de club drie talenten in huis, maar of Steijn het aandurft een van hen te promoveren tot tweede doelman?

Steijn suggereerde tijdens het trainingskamp in Duitsland dat het een optie kon zijn om Gorter in het KNVB-bekertoernooi te laten keepen. Of een paar potjes als Rulli geblesseerd zou raken. Precies die situatie doet zich nu voor. Zo zijn de kaarten ineens heel anders geschud.

We krijgen vast snel duidelijkheid.  

Aanbevolen
Ajax probeert dapp’re strijder Tagliafico terug te halen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >