Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax wint en laat Telstarmandjes drie keer de lucht in gaan

Jong Ajax is erin geslaagd een driepunter te scoren op bezoek bij Telstar. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat de talenten twee wedstrijden op rij winnen. Dankzij doelpunten van Ar’Jany Martha, Kian Fitz-Jim en Gabriel Misehouy zegevierden de beloften met 3-2.

08 april 2023 - 09:43
Teljajverslag800
De treffer van Misehouy was zeker fraai te noemen. © Pro Shots

De ploeg van Dave Vos was de bovenliggende partij in de openingsfase. Het leidde tot kansen voor Mika Godts en Kristian Hlynsson. Toch bleef ook de thuisploeg niet ongevaarlijk. Christos Giousis kon een voorzet net niet binnenlopen, terwijl Tom de Graaff redding bracht op een inzet van Yayha Boussakou. 

De openingstreffer van Jong Ajax was een fraaie. Martha ging op randje zestien de combinatie aan met Silvano Vos en Fitz-Jim, kreeg de bal terug en schoot raak. Het antwoord van Telstar bestond uit een enorme kansenregen, maar scoren deed de thuisploeg niet. Het was een klein wonder dat het nog altijd maar 0-1 stond.

Waar Telstar eigenlijk een doelpunt had verdiend, daar was het Fitz-Jim die de score namens Jong Ajax verdubbelde. De middenvelder dribbelde met wat geluk richting het doel van Ronald Koeman jr. In eerste instantie wist de keeper nog redding te brengen, maar via de rebound kon Fitz-Jim alsnog binnenwerken.

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop bekerfinale Ajax - PSV

Bij Telstar besloten ze in te grijpen met drie wissels. Ook Glynor Plet kwam binnen de lijnen. En als Plet speelt, dan scoort hij. Zo had de thuisploeg ineens de aansluitingstreffer te pakken. Jong Ajax deed gelijk iets terug. Misehouy kwam naar binnen en schoot zijn ploeg via de onderkant van de lat naar 1-3.

Daarmee leek de wedstrijd beslist, totdat Plet in blessuretijd wederom het net wist te vinden. Het zorgde voor een hectische laatste minuut, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo won Jong Ajax voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden op rij.

Op maandag 17 april komen de leeftijdsgenoten van PSV op bezoek in Amsterdam.   

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >