Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder heeft simpele verklaring voor late invalbeurt Brobbey

De wedstrijd is al lang en breed gespeeld als Brian Brobbey in de 88e minuut mag invallen. Het gezicht van de jonge spits staat op standje onweer. Na het laatste fluitsignaal slaat hij de ereronde over. Alfred Schreuder kan de late wissel na de 4-0-zege prima verklaren.

08 september 2022 - 10:54
Brobbey 1200
Brobbey kon zijn teleurstelling moeilijk verwerken. © Pro Shots

Brobbey was al in de kleedkamer toen zijn teamgenoten een ereronde liepen door de Johan Cruijff Arena. De spits had natuurlijk dolgraag gespeeld tegen Rangers FC, maar Mo Kudus kreeg de voorkeur. En dan invallen met nog twee minuten op de klok? Brobbey trok het allemaal niet zo best.

Schreuder kreeg er als vanzelf vragen over, maar die pareerde hij eenvoudig. De korte invalbeurt was natuurlijk niet om Brobbey te zieken, maar vooral om Kudus te eren. “Tegen Rangers moest Brian het inderdaad met minder minuten doen, om de doodeenvoudige reden dat ik Kudus graag een publiekswissel wilde geven.”

Aanbevolen
Kudus schiet zichzelf met prachtgoal naar plek op wallpaper!

En dat moet Brobbey dan gewoon maar even accepteren. De teleurstelling van niet spelen, is echter wel te begrijpen. Dat hoort ook zo te zijn. Maar ererondes overslaan en het publiek niet bedanken... Dat hoort dan weer niet zo te zijn.

Schreuder: “Ik deelde Brian een dag voor het duel mee dat ik zou kiezen voor Kudus als valse spits, omdat ik dacht dat die keuze tegen Rangers goed zou passen. Je kunt elke keuze van een trainer uitlichten, maar ik kies op dat moment vóór Kudus en niet tégen Brobbey. Ik snap echter dat een jonge speler dat wel zo kan voelen. Ik blijf dat ook uitleggen.”

“De afgelopen duels koos ik veel voor Brobbey. Hij gaat ook nog heel veel wedstrijden spelen voor Ajax,” vervolgde de trainer zijn uitleg. “Het is een jonge en sterke spits die we niet voor niks terughaalden naar Amsterdam. We hebben heel veel geloof in hem, maar je doet de dingen samen. Alleen samen kun je succesvol zijn.”

Aanbevolen
Nagenieten met ons fotoverslag van Ajax - Rangers FC!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >