Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer spreekt ondanks selectie Oranje over baalweek

Remko Pasveer werd vrijdag op 38-jarige leeftijd geselecteerd voor het Nederlands elftal. Van een mooie week wil de Ajaxkeeper echter niks weten na de verliesbeurten tegen Liverpool (2-1) en AZ (2-1).

18 september 2022 - 20:44
Pasveer 1200
‘We kunnen en willen veel beter,’ wist Pasveer. © Pro Shots

Ajax zakte in het Afas Stadion aardig door het ijs. De ploeg kwam nooit echt goed in de wedstrijd. Daar wist een fris spelend AZ wel raad mee. Pasveer behoedde zijn team met knappe reddingen voor een grotere nederlaag. De goalie schoof dan ook aan bij de persconferentie in Alkmaar.

Pasveer was de beste man aan Amsterdamse zijde. Dat is meestal geen goed teken. “Ik zit hier met een heel vervelend gevoel. We willen graag winnen, maar speelden – vooral voor rust – heel slecht. Volgens mij had ik de meeste balcontacten. Dat is niet wat we willen.”

De keeper wilde dan ook niks weten over een mooie week, doelend op zijn oproep voor Oranje. “Mooie week? We hebben twee keer verloren, dus die week is niet zo best. Natuurlijk, op persoonlijke titel is de oproep van Louis van Gaal zeker mooi. Deze week draaide voor mij echter om Ajax. Op dat vlak werd het een mindere week.”

Aanbevolen
Schreuder ziet tegen AZ dezelfde fouten als tegen Liverpool

“We kunnen en willen veel beter,” sprak Pasveer zijn verbazing over het povere spel uit. “Voetballend moeten we veel meer durf tonen. Iedereen moet de bal willen hebben. Dan komen we ook in onze kracht.”

Pasveer ging ook in op de winnende treffer van Jens Odgaard. Een doelpunt uit het niks, waar de keeper amper wat tegen kon beginnen. “Ik zag hoe een lange bal blind naar voren werd getrapt. Deze kwam bij Odgaard terecht. Hij stond totaal vrij en kon alles doen. Ik probeerde nog een beetje in zijn hoofd te komen, maar hij had genoeg opties om te scoren. Links, rechts of eroverheen. We stonden daar gewoon niet goed.”

Pasveer hoopte even dat de treffer zou worden geannuleerd wegens buitenspel, maar daarvan was geen sprake. Dit werd namelijk opgeheven door Calvin Bassey, die simpelweg niet snel genoeg aansloot. “Dat vergt wel wat aandacht, de komende weken,” stelde zijn doelman droogjes.

Aanbevolen
Slap Ajax onderuit bij AZ en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >