Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder ziet tegen AZ dezelfde fouten als tegen Liverpool

Ajax liet zich in Alkmaar behoorlijk aftroeven door AZ (2-1). Alfred Schreuder zag zijn ploeg nooit echt in de wedstrijd komen. Een geforceerd slotoffensief haalde niks meer uit tegen de fris spelende Alkmaarders.

18 september 2022 - 20:06
Persc Az 1200
Een slotoffensief leverde Ajax niks op. © Pro Shots

“Ik wil in de eerste plaats de felicitaties geven aan AZ,” begon Schreuder zijn terugblik op de wedstrijd. “We maakten een hele goede en snelle goal, maar we zaten niet in de wedstrijd. Daardoor oogde AZ – vooral voor rust – veel frisser dan Ajax.”

“Ik zag dezelfde fouten als tegen Liverpool. We lieten ons een bepaalde kant opdwingen. We speelden vaak aan de verkeerde kant de lange bal, terwijl we aan de andere kant nog helemaal open stonden. Als ploeg moeten we echt beter en sneller vrijlopen en in balbezit dezelfde dingen doen. Er was ruimte om te spelen, maar dat hebben we niet benut. Dat deden we niet goed.”

Schreuder probeerde tijdens de pauze te repareren, maar zag zijn ploeg niet meteen reageren. “AZ was ook de eerste tien minuten na rust beter. Daarna gingen we opportunistischer spelen. De laatste twintig minuten creëerden we veel kansen. Dan moet die gelijkmaker zeker vallen, maar het gebeurde niet. Dat is zonde.”

Aanbevolen
Slap Ajax onderuit bij AZ en dit valt op

De trainer wisselde er in de tweede helft op los om nog iets te forceren. Met invallers Brian Brobbey, Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca was Ajax er een paar keer dichtbij. De gelijkmaker viel echter niet. Toch was Schreuder niet ontevreden over het slotoffensief. “Dat ging heel goed, als je puur kijkt naar kansen die je dan nog creëert. Die waren enorm.”

Schreuder noemde AZ frisser dan Ajax. Hij vond echter niet dat zijn ploeg niet knokte. “Nee, dat lijkt vaak zo voor de neutrale toeschouwer. Als je naar de tegengoals kijkt, staan we niet goed als team. Dat is zorgelijk, omdat je als elftal dan niet hetzelfde doet. Dat gebeurt bij zowel de eerste als de tweede goal. Als die ballen dan pardoes in de ruimte vallen voor AZ, lijkt die ploeg ook meteen agressiever.”

Veel spelers waren na afloop boos op scheidsrechter Bas Nijhuis. Die liet veel gaan en dan vooral een harde overtreding van Tijjani Reijnders op Brobbey. De oefenmeester wilde echter niks kwijt over de arbiter.

“Ik vind niet dat we naar de arbitrage moeten kijken. Daarin hebben we even geen recht van spreken. We leveren zelf niet, dus dan moeten we niet naar de scheidsrechter wijzen.”

Aanbevolen
Pasveer spreekt ondanks selectie Oranje over baalweek

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >