Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lucca laat zijn kwaliteiten zien bij winnend Jong Ajax

Lorenzo Lucca laat zich bij Jong Ajax steeds nadrukkelijker gelden. De 21-jarige spits was tegen Heracles Almelo (4-0) tweemaal trefzeker. Hij had daarmee een groot aandeel in de comfortabele zege van de talentenploeg.

06 september 2022 - 10:13
Lucca Jong 1200
Lucca is met twee treffers belangrijk. © Pro Shots

De Italiaanse reus – want zo mogen we de ruim twee meter lange aanvaller wel noemen – is naar Amsterdam gehaald om een ander type spits aan de selectie van Alfred Schreuder toe te voegen. Een stormram, die ook als pinchhitter kan worden ingezet wanneer de stand in een wedstrijd daarom vraagt.

Dat hij de kwaliteiten voor zo’n rol heeft, blijkt steeds beter wanneer we naar de wedstrijden van Jong Ajax kijken. Tegen Heracles zagen we Lucca volop zijn lichaam gebruiken, waardoor zijn teamgenoten konden aansluiten.

“Hij heeft het heel goed gedaan,” stelde John Heitinga voor de camera van ESPN. “Lucca is een ander type spits. Een kapstok, waarbij je door kan voetballen. Je ziet dat hij zijn lichaam heel goed gebruikt en zich afschermt. Dat is fijn, met de rappe jongens die wij eromheen hebben lopen. Dan moet de tegenstander in de achteruit.”

Aanbevolen
De Boer: ‘Met die 4-1 tegen Rangers lieten we zien het nog te kunnen’

Zelf nam hij bovendien de eerste twee Amsterdamse treffers voor zijn rekening. Eerst werkte hij de bal binnen uit een hoekschop en vlak na rust schoot hij de bal kiezelhard in de korte hoek. Via twee treffers van Donny Warmerdam liep de score zelf op tot 4-0.

“We hebben de tegenstander flink in beweging gekregen,” vervolgde Heitinga. “Mijn ploeg heeft volwassen en zorgvuldig gespeeld. In de rust heb ik tegen die jongens gezegd dat ze voor de eerste helft een groot compliment verdienden, maar dat er nog 45 minuten moesten worden gespeeld. Je weet dat bij een Jong-ploeg vermoeidheid soms een rol kan gaan spelen, maar het team stond vandaag op standje ‘aan’.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >