Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax in Maastricht weggecounterd door MVV

De talentenploeg van John Heitinga heeft vrijdag een lesje counteren gehad. Op bezoek bij MVV werd Jong Ajax in de omschakeling weggespeeld. Het duel eindigde in 4-1.

17 september 2022 - 10:17
Mvvjaj800
De goal van Misehouy bleek slechts voor de statistieken. © Pro Shots

Jong Ajax zat eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Al vrij vroeg in de eerste helft was het raak voor MVV. De thuisploeg kwam via een schot van Mart Remans op voorsprong. De beloften wisten daar maar weinig tegenover te zetten. Het speelde in een te laag tempo en was slordig in de laatste fase.

Ondertussen speelde MVV ook niet geweldig, maar verdubbelde het wel de voorsprong. Balverlies op het middenveld werd keihard afgestraft. Na een rappe counter was het Sven Blummel die raak knalde. Het was eigenlijk een klein wonder dat Jong Ajax met een 2-0-achterstand ging rusten, want MVV kreeg kansen op meer.

Aanbevolen
Ajax lanceert nieuwe kledinglijn met oude logo en letters De Meer

Na de thee leek de spanning terug te komen in de wedstrijd. Gabriël Misehouy kapte zijn tegenstander uit, schoot raak in de verre hoek en zorgde zo voor de aansluitingstreffer.

MVV bleef echter levensgevaarlijk in de omschakeling. Toen Koen Kostons met een beetje geluk de derde Limburgse treffer maakte, wist je dat de wedstrijd gespeeld was. MVV liep via Ruben van Bommel zelfs uit naar 4-1.

Zodoende wacht Jong Ajax nog altijd op de eerste overwinning buitenshuis. Op vrijdag 30 september gaat de ploeg van Heitinga op bezoek bij koploper PEC Zwolle.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >