Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Rangers FC

Matchday! We leven vol spanning toe naar de aftrap van een nieuw Champions League-avontuur. Om de loze uurtjes richting de start van Ajax - Rangers FC te doden, hebben we wat zaken op een rijtje gezet die goed zijn om mee te nemen.

07 september 2022 - 09:29
Driedingenajaran800
Meer van dit tegen Rangers, graag! © De Brouwer

Balvastheid, concentratie en geduld
Als we naar alle tegenstanders in poule A kijken, zijn we geneigd Rangers als zwakke broeder weg te zetten. Toch moet je oppassen met dat soort vormen van onderschatting. Natuurlijk moet Ajax het duel met de Schotten gewoon winnen, maar Rangers speelt niet voor niets op het hoogste niveau in de Champions League.

Alfred Schreuder verwacht in ieder geval een competitieve wedstrijd, tegen een ploeg met ervaren spelers die Ajax vanaf het begin onder druk wil zetten. “Het is een team dat heel georganiseerd en hoog druk zet. Ze willen ook van achteruit voetballen. Dat ligt ook aan de coach, want daarin zie je de hand van Giovanni van Bronckhorst. Het is sowieso knap wat hij in Glasgow laat zien als trainer.”

“In Glasgow hebben ze ons vast ook goed bekeken,” vervolgt Schreuder. “Ze weten dat Ajax altijd het initiatief wil hebben. Daar is voor ons als team veel balvastheid en concentratie voor nodig. We moeten ook met geduld spelen. We hebben veel beelden bekeken. We kunnen woensdag niet echt voor grote verrassingen komen te staan of we moeten het zelf slecht doen. Hoe gevaarlijk Rangers wordt, ligt vooral aan onszelf.”

Aanbevolen
TV-tip: volg Ajax tegen Rangers in Champions én Youth League!

Preventief fouilleren
Naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het thuisduel met Benfica, heeft de gemeente Amsterdam besloten het gebied rond de Johan Cruijff Arena aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dat houdt in dat iedereen in deze omgeving op woensdag van 15.00 tot 23.00 uur preventief kan worden gefouilleerd. Wees je er dus van bewust dat je buiten kunt worden gecontroleerd op bezit van vuurwerk of andere verboden bezittingen.

Verder is het goed te weten dat het druk wordt rond de Arena. We adviseren supporters dan ook niet tot het laatste moment te wachten om het stadion in te gaan. Niemand wil immers de aftrap om 18.45 uur missen. De Arena opent woensdag om 17.15 uur de deuren, anderhalf uur voor de aftrap.

Aanbevolen
Schreuder en Blind spreken vol lof over leergierige Bassey

Nieuwe buitenspeltechnologie
Wie dinsdag het groepsduel tussen Dinamo Zagreb en Chelsea heeft gezien, is het vast opgevallen: de nieuwe semi-automatische buitenspeltechnologie. Met ingang van dit Champions League-seizoen gebruikt de Uefa een nieuw trucje, waarmee buitenspel sneller kan worden geconstateerd.

Hoe het werkt? Onder het dak van elk stadion zijn in totaal tien speciale volgcamera’s gemonteerd. Deze camera’s volgen niet alleen vijftig keer per seconde de bal, maar ook 29 datapunten op de lichamen van spelers. Deze zitten onder meer op de ledematen.

Al deze data wordt verzameld en geanalyseerd, waarna de VAR een seintje krijgt als het daadwerkelijk buitenspel is. Op deze manier hoopt de Uefa buitenspel sneller en accutater te kunnen constateren. Check deze video voor de exacte uitleg.

Ajax en Rangers trappen woensdag om 18.45 uur af in een stijf uitverkochte Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Tobias Stieler, terwijl Christian Dingert de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Blind na hectische transferzomer: ‘Er staan altijd nieuwe jongens op’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >