Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder en Blind spreken vol lof over leergierige Bassey

Ajax begint woensdag aan een nieuw avontuur in de Champions League. Met Rangers FC komt er een leuke opponent naar Amsterdam. Alfred Schreuder en Daley Blind schoven aan voor de persbabbel richting de aftrap. Natuurlijk was Calvin Bassey een terugkerend thema.

06 september 2022 - 15:37
Bassey 1200
Bassey lijkt zich wonderwel snel aan te passen in Amsterdam. © De Brouwer

Hadden we Bassey bij de persconferentie verwacht? Ja, stiekem wel een beetje. Maar zonder Bassey kan het ook over Bassey gaan. Heel goed zelfs, want veel vragen gingen over de oud-speler van Rangers. Zowel het Nederlandse als het Schotse journaille wilde alles over de nieuweling weten.

“We zijn heel blij dat hij er is,” stelde Schreuder met een glimlach. “Het is een vrolijke jongen met een hele positieve energie. Zijn uitstraling is geweldig. Hij wil zich ontzettend graag ontwikkelen en wilde dolgraag bij Ajax komen spelen. Hij geeft onze ploeg veel fysiek en snelheid.”

Volgens de trainer kan Bassey aan de bal soms nog betere keuzes maken, maar daar wordt hard aan gewerkt. “We helpen hem daar goed bij en daar speelt Daley Blind ook een belangrijke rol in. Hij helpt Calvin in het maken van de juiste keuzes op het veld. In balbezit, maar ook qua kiezen van positie. Oudere spelers helpen jongere spelers. Zo hoort het ook te zijn.”

Aanbevolen
De Boer: ‘Met die 4-1 tegen Rangers lieten we zien het nog te kunnen’

Blind beaamt het relaas van zijn trainer. “Calvin vraagt heel veel en is ontzettend leergierig. Ik help hem waar ik kan. Het is een vrolijke gast met veel kwaliteiten. We praten veel over hoe we elkaar op het veld kunnen steunen, vooral qua positionering.”

Schreuder ziet dat Bassey zich ontzettend snel aanpast in Amsterdam. Hij weet ook waar dat aan ligt. “Calvin heeft heel veel vertrouwen in zichzelf. Dat helpt enorm. Hij leert ook snel. Dat is leuk om te zien. Hij speelt nu bij een club die heel dominant is. Het is voor hem als verdediger dan ook makkelijker om ver van zijn eigen goal te spelen. Daar liggen ook juist zijn kwaliteiten.”

Heeft Bassey zijn nieuwe trainer ook geheimen over Rangers verklapt? “We bekeken zelf al veel beelden en toetsten bij hem natuurlijk wel even of onze conclusies klopten. En die klopten wel, haha!”

Aanbevolen
Welke Ajacieden speelden tijdens laatste tweeluik met Rangers FC?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >