Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind na hectische transferzomer: ‘Er staan altijd nieuwe jongens op’

Daley Blind zag tijdens een adembenemende transferperiode veel spelers gaan. En zeker ook komen! De routinier en Ajacied van beroep bleef zelf honkvast. Is een op veel fronten nieuw Ajax klaar voor Rangers FC als start van een nieuwe Champions League-campagne?

06 september 2022 - 16:08
Blind 1200
Blind zag niet normaal veel spelers komen en gaan... © Pro Shots

Als je kijkt naar foto’s van topseizoen 2018/2019, dan zijn van die ploeg nog weinig spelers over. We zien Dusan Tadic en Blind op de plaatjes, maar de rest is vertrokken. En zelfs spelers die erna kwamen, zijn alweer weg. De aanloop richting een nieuw Champions League-avontuur was op transfergebied nogal hectisch. Blind maakt zich er geen zorgen om.

“Er vertrokken inderdaad veel jongens, maar ik geloof altijd dat nieuwe spelers opstaan. Dat is nooit anders geweest bij Ajax en zal ook dit seizoen blijken. We hebben goed ingekocht. Ik ben benieuwd hoe we alle mutaties als team gaan opvangen. Ik heb er veel vertrouwen in.”

“Ik kijk ook vol nieuwsgierigheid naar het nu gaande proces,” vervolgt Blind, die zeer te spreken is over iemand als Calvin Bassey. “Er loopt nu in elk geval heel veel kwaliteit rond. Dat zie ik dagelijks op de trainingen. Dat geeft veel vertrouwen. Natuurlijk moeten veel spelers zich aanpassen aan het land en het systeem van Ajax. Dat is normaal, maar iedereen wil heel graag en is leergierig. Ik zie veel honger!”

Aanbevolen
Schreuder en Blind spreken vol lof over leergierige Bassey

Honger, mooi. De trek in een nieuw jaar Champions League is er eveneens. Ook bij Blind. “We kijken er ontzettend naar uit. Je ziet het team nu al naar elkaar toegroeien. Ik zie vastigheden ontstaan op de trainingen. Uiteindelijk blijkt tegen Rangers pas echt hoe we ervoor staan, maar voor nu vind ik dat het er goed uitziet.”

“We doen het in de competitie goed. Dat geeft vertrouwen, maar ik weet dat dit nog helemaal niks vertelt over de wedstrijd van woensdag. De Champions League is echt van een ander niveau. We moeten op ons best zijn om Rangers te verslaan.”

Alfred Schreuder kreeg tijdens de persconferentie in aanloop naar Rangers-thuis de vraag of de ‘sleet er niet op zat’ bij Blind. De trainer kon niet veel met die suggestie. “Dat is volgens mij een overbodige vraag. Daley is de speler bij Ajax met de meeste titels. De ervaring en slimheid van Daley staan voor mij buiten kijf. We krijgen nu heel veel wedstrijden in korte tijd, dus we zullen af en toe heus eens rouleren. Maar als ik kijk wat Daley in wedstrijden en op trainingen doet, dan is hij gewoon enorm belangrijk voor ons.”

Aanbevolen
Schreuders elf: met welke rechtsbuiten begin jij aan duel met Rangers?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >