Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic blij met Sparta-gras, maar absentie Antony is ‘jammer’

Dusan Tadic stapte zondag met meer plezier in de bus richting Het Kasteel dan hij voorgaande jaren deed. De reden laat zich raden: er ligt eindelijk weer natuurgras in het stadion van Sparta.

22 augustus 2022 - 12:31
Tadic 1200 (1)
Tadic speelde op Spangen niet zijn beste wedstrijd voor Ajax. © Pro Shots

De aanvoerder stak vorig seizoen niet onder stoelen of banken wat hij precies vindt van kunstgras in de eredivisie. Hij noemde het tijdens diverse perspraatjes ‘koetgras’ in plaats van kunstgras. Duidelijk was dat hij ‘kutgras’ bedoelde. Van kutgras is op Spangen echter geen sprake meer. Er ligt na acht jaar eindelijk weer een echte grasmat.

“Het gras was nu beter,” keek Tadic met een grote glimlach terug op de nipte 0-1-zege op Sparta. Hij leek de vraag wel te hebben verwacht. Toch had hij nog wel een puntje van kritiek, maar dit keer over de bal. “Die was wel een beetje licht. Niet dat ons matige spel daaraan lag hoor, haha! Elke speler had er wel een beetje moeite mee. Maar het gras was geweldig!”

Tadic sprak over een moeilijke pot en dan vooral na rust. “Als Brian Brobbey die bal niet op de lat schiet, maar meteen binnen, dan speel je de wedstrijd rustig uit. Dat gebeurt niet en dan wordt het de laatste tien minuten lastig met lange ballen van Sparta. Dan moet je alles doen om te winnen en ook Remko Pasveer redde ons een paar keer op geweldige wijze.”

Aanbevolen
Foto’s: Ajacieden in uitvak mentaal wél klaar voor Sparta-uit

Natuurlijk kreeg Tadic ook de nodige vragen over Antony op zich afgevuurd. Wat vond de captain ervan dat de Braziliaan de vrijdag- en zaterdagtraining oversloeg en ‘mentaal niet klaar was’ voor Sparta-uit?

“Heel jammer, want we misten hem vandaag. Ik heb wel met hem gesproken. Natuurlijk probeer je hem over te halen om hier te blijven, maar hij is 22 en volwassen. Hij weet wat hij moet doen. Hij moet de beslissing maken, samen met de club. Wij moeten afwachten wat er gebeurt.”

Denkt Tadic dat hij zijn laatste wedstrijd met Antony al heeft gespeeld? “Oh, dat weet ik echt niet. Ik weet gewoon niet wat er gebeurt. Ik hoop dat hij blijft, want hij is een geweldige speler die in elke competitie zou passen.”

Wat als Antony toch vertrekt. Is Tadic dan van mening dat er een nieuwe speler bij moet komen op rechts? “Het is niet aan mij om hier iets over te zeggen, maar goede spelers zijn natuurlijk altijd welkom. Maar ook nu hebben we al een geweldige selectie. Zonder Antony is het een beetje anders, maar als ploeg hadden we tegen Sparta echt beter kunnen spelen. Maar Antony is natuurlijk wel heel dreigend en dynamisch met zijn dribbels.”

Met Steven Berghuis op rechts is het dan toch anders. Dat kun je de speler in kwestie ook niet aanrekenen. Berghuis is veel meer een combinatiespeler die mede afhankelijk is van zijn collega’s. Antony is dat ook, maar creëert in zijn eentje ook al veel.

Aanbevolen
Bassey debuteert ook op onze wallpaper van Sparta-uit!

Voor Tadic is het overigens ook allemaal even wennen. In Rotterdam leverde de aanvaller niet zijn beste wedstrijd voor Ajax af. Hij stond de laatste seizoenen steevast op de linkerflank geposteerd. Zijn rendement was daar bizar goed. Zijn statistieken liegen immers niet. Concurrentie had hij er amper, maar dat veranderde met de komst van Steven Bergwijn totaal.

Het zorgt voor een situatie waar ineens gezocht moet worden naar een plek voor de aanvoerder. Tadic stond al in de spits, achter de spits en in Rotterdam eindigde hij als rechtsbuiten...

“Voor mij is dat geen probleem,” antwoordde Tadic op vragen van Ajax Life. “Ik vind het leuk om achter de spits te spelen. Alle posities voorin vind ik leuk. Het seizoen is net begonnen en we moeten het gevoel onderling nog beter afstemmen. Thuis tegen Groningen (6-1) speelden we goed samen en nu was er een andere dynamiek. Het gaat erom wat per duel het beste is voor de ploeg en wat de beste samenstelling gaat worden.”

Tot slot wilde Tadic nog kwijt dat hij zondag blij was met de steun vanuit het uitvak. “Dat was geweldig. Wij hebben de beste supporters.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >