Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder wisselde uit onvrede, maar ook om échte spits te brengen

Alfred Schreuder koos er tegen Fortuna Sittard (2-3) voor om te spelen zonder échte spits. Daarnaast zette hij Daley Blind op het middenveld. Na rust gooide de trainer het om. Was dat slim gewisseld of was hij simpelweg met de verkeerde elf begonnen?

06 augustus 2022 - 20:29
Schreuderforaja800
De trainer was tevreden over Taylor. © Pro Shots

“Het ligt er maar net aan hoe je ernaar kijkt,” zo antwoordt Schreuder nuchter. “In de eerste helft waren we onrustig. We wilden te snel naar voren, waar we langer aan de bal moesten blijven. Dat gaf Fortuna het geloof dat ze in de duels konden komen. Daarom heb ik ook ingegrepen met een dubbele wissel.” 

Schreuder stuurde Brian Brobbey het veld in, terwijl ook Davy Klaassen binnen de lijnen kwam. Het zorgde voor flink wat positiewisselingen. “Ik wilde met die wissels laten zien dat ik niet tevreden was, maar ook een échte nummer negen inbrengen,” aldus de trainer, die daarna stelt dat Brobbey vooralsnog maar een uur kan spelen.

De wissels lieten zien hoe belangrijk een brede bank is. Als het niet loopt, kun je het altijd nog omgooien. “Je hebt bij Ajax veel goede spelers die je kunt inbrengen. Als trainer moet je die mogelijkheid nemen. Het liefst wil je niet te veel wisselen, maar soms is het goed nieuwe en frisse jongens in te brengen. Deze wedstrijd vroeg om een wissel.”

Aanbevolen
Taylor weet dat Klaassen gelijkmaker heel graag op zijn naam wil

Met Brobbey in de spits liep het bij Ajax veel vloeiender, maar ook Kenneth Taylor kwam een stuk beter tot zijn recht. “Daley Blind speelde defensief wel op de zespositie, maar zakte in balbezit uit. Ik vond dat van achteruit niet goed gaan. Kenneth heeft het in de tweede helft prima ingevuld. Die positiewissel was beter voor het elftal.” 

En dan nog even over de keepersstrijd. Remko Pasveer kreeg in Sittard de voorkeur boven Jay Gorter. Hoe de jonge doelman daarop reageerde? “We hebben een goed gesprek gehad. Hij heeft het goed opgepakt. Wat er precies is gezegd, blijft tussen ons,” aldus Schreuder. “Remko is een ervaren keeper. Hij straalt rust uit en is belangrijk voor team. Of hij nu eerste keeper is? Zo werkt het niet.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >