Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor weet dat Klaassen gelijkmaker heel graag op zijn naam wil

Kenneth Taylor wil de lijn van vorig seizoen doortrekken. Na afloop van het duel met Fortuna Sittard (2-3) stelde de middenvelder zijn best te doen om zich in de basis te knokken. Maarrehh… wie maakte de gelijkmaker nou?

06 augustus 2022 - 19:46
Taylorforaja800
Hier claimde Klaassen de bal al te hebben geraakt. © Pro Shots

“In de wedstrijd dacht ik dat Davy de bal raakte, maar na het duel zag ik dat-ie op mijn naam kwam,” zo vertelt Taylor in de perszaal van het Fortuna Sittard Stadion. “Davy wil ‘m heel graag op z’n naam. Maar ik ook, haha!”

Klaassen claimde het doelpunt niet alleen door het hardst te juichen, maar ook door voor de camera van ESPN te stellen dat hij er met zijn noppen aanzat. De middenvelder geeft toe dat de bal er anders ook wel was ingegaan. “Maar hij is van mij, sorry.”

Achteraf kunnen we er om lachen, maar van vrolijkheid was in de eerste helft geen sprake. Ajax speelde ronduit zwak. De Ajacieden creëerden vrijwel niks. Toch bleef Taylor geloven in een goede afloop. “Ik had zelf het gevoel dat-ie nog wel zou vallen. In de tweede helft gebeurde dat snel.”

Aanbevolen
Ajax schrikt tegen Fortuna Sittard op tijd wakker en dit valt op

Dankzij goals van Devyne Rensch en Brian Brobbey trok Ajax de zege over de streep. De ploeg leek sowieso beter te voetballen na het inbrengen van de spits. Heeft Taylor daar een verklaring voor? “Ik weet niet of dat per se door zijn wissel kwam. We kennen Brians kwaliteiten, maar Dusan Tadic kan een bal ook goed vasthouden.”

Taylor stond in Sittard voor de tweede opeenvolgende keer in de basiself. Nu is het zaak om die plek vast te houden, zo stelt de middenvelder. “Ik moet elke wedstrijd mijn best doen. Het is uiteindelijk aan de trainer.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >