Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder wil Antony en Kudus absoluut niet kwijt, maar ja...

Na de nipte 0-1-zege van Ajax bij Sparta ging het toch vooral over alle transferperikelen in Amsterdam. Als het aan Alfred Schreuder ligt, dan gaat er niemand meer weg. Ook Antony en Mo Kudus niet. Maar hij gaat er uiteindelijk natuurlijk niet over.

21 augustus 2022 - 17:59
Kudus 1200
Schreuder sprak al drie keer met Kudus, die goed inviel tegen Sparta. © Pro Shots

De meest besproken speler van Ajax was er in Rotterdam niet bij. Manchester United zwaait met vele miljoenen en de aanvaller is er een beetje van in de war geraakt. In aanloop naar Sparta-uit trainde hij niet mee en hij vertelde zijn trainer dat hij in zijn hoofd niet klaar was voor een wedstrijd.

“Persoonlijk vind ik dat zonde,” sprak Schreuder klare taal in de perszaal van het Sparta-stadion. “Ik vind dat hij bij de selectie had moeten zijn, want hij is speler van Ajax. Maar ja, ik kan er gelijktijdig niks mee als hij tegen mij zegt dat hij er niet vol met zijn hoofd bij is. Ik stel alleen spelers op met honderd procent focus.”

Schreuder kon inhoudelijk weinig kwijt over de huidige stand van zaken. Maar als de coach het mocht bepalen, dan gaat Antony nergens heen. “Ik vind dat hij moet blijven, want we verkochten al genoeg spelers. Over al die bizarre bedragen van tachtig tot honderd miljoen kan ik weinig zeggen. Het is een gekke wereld waarin we leven. Als ik kijk naar mijn ploeg en naar wat wij met Ajax willen, dan vind ik dat we Antony moeten houden. Wij spelen Champions League, Manchester United niet.”

Aanbevolen
Antonyloos Ajax wint nipt bij Sparta en dit valt op

Over een eventuele vervanger voor Antony wilde de trainer niks zeggen. “Nee, want ik ga er vanuit dat Antony blijft. Of de teleurstelling lang na suddert als hij bij Ajax moet blijven? Dat is speculatief. Dat weet ik niet. Ik wil dat hij blijft. We weten wat er speelt, maar wij zijn Ajax en we spelen Champions League. We hebben goede spelers nodig. Het is logisch dat hij er – vanuit zijn perspectief – nu even mee zit. In zijn leefwereld is dat niet zo gek. Maar je krijgt wel vaker een tegenslag in je leven.”

Rond Kudus zijn er ook verhalen. De middenvelder viel goed in tegen Sparta en Schreuder stelt niks te weten van interesse in zijn speler. “Ik heb niks gehoord. Ik vind dat hij niet weg mag. Je ziet dat hij ook vandaag belangrijk is met zijn invalbeurt en we hebben gewoon veel goede spelers nodig.”

Toch sprak Schreuder al drie keer met Kudus, want de international vindt zelf dat hij meer moet spelen. “Dat is logisch, maar er kunnen er maar elf worden opgesteld. Hij gaat daar eigenlijk prima mee om. Natuurlijk zie ik af en toe de teleurstelling bij hem. Dat is ook logisch, goed en normaal. Het gaat erom of hij zijn emoties voor het team in bedwang kan houden. Wat hij vandaag tijdens zijn invalbeurt liet zien, is natuurlijk wel een heel hoog niveau.”

Het worden nog spannende weken in Amsterdam.

Aanbevolen
Schreuder goed te spreken over basisdebuut Bassey

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >