Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder goed te spreken over basisdebuut Bassey

Calvin Bassey is een ontzettend enthousiaste aankoop. Eentje die als de brandweer gaat om zichzelf te bewijzen. Op bezoek bij Sparta (0-1) mocht hij voor het eerst in de basis beginnen en zijn trainer waarschuwde hem vooraf om rustig te blijven.

21 augustus 2022 - 18:31
Bassey 12000
Geen gekke tackles van Bassey op Het Kasteel. © Pro Shots

Rustig blijven in het duel om de verloren Johan Cruijffschaal lukte Bassey niet als invaller. In zijn bewijsdrang ging het mis met een rode kaart tot gevolg. Daardoor miste de van Rangers FC overgekomen verdediger de eerste twee duels in de eredivisie. In Rotterdam was hij er echter voor het eerst bij. Hij verscheen zelfs aan de aftrap!

Schreuder nam Bassey voor de wedstrijd nog wel even apart. Hij wilde de verdediger graag nog even meegeven dat Nederland een ander voetballand is dan Schotland. Aan de andere kant van het water mag net effe iets meer, zeg maar. Die memo bleek op Het Kasteel te zijn aangekomen bij Bassey.

Aanbevolen
Schreuder wil Antony en Kudus absoluut niet kwijt, maar ja...

“Je ziet dat hij enorm sterk is en hij wil heel graag fysiek de duels ingaan. Dat is ook goed, maar je moet dat wel doen op momenten dat het niet gevaarlijk kan worden voor ons. Zeker in de zestien moet je daar voorzichtig mee zijn. En ook met tackles moet je in Nederland op je tellen passen,” gaf Schreuder antwoord op vragen van Ajax Life.

De trainer liet desgevraagd weten tevreden te zijn over wat hij van de imposante Bassey had gezien in Rotterdam. Natuurlijk ging het her en der in de afstemming nog even mis, maar dat is volgens de oefenmeester een kwestie van tijd.

Schreuder: “Ik vind dat hij het voor de eerste keer eigenlijk prima heeft gedaan. We hadden ook de ruimte om op te bouwen en dat verliep redelijk goed. De samenwerking in de achterhoede met Jurrien Timber is daarbij ook belangrijk. Natuurlijk moet die nog verder ontwikkeld worden. Verdedigend deed Calvin het goed. Hij bleef rustig en maakte niet te veel overtredingen.”

Aanbevolen
Antonyloos Ajax wint nipt bij Sparta en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >