Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Qua sfeer misschien wel de mooist denkbare loting’

Alfred Schreuder bekeek de Champions Leagueloting tezamen met Klaas Jan Huntelaar en de persmannen van Ajax. Zijn eerste reactie toen Liverpool, SSC Napoli en Rangers FC uit de balletjes kwamen? ‘Mooi, prachtig.’

Door Jordy Haak
25 augustus 2022 - 20:45
Schreuder Loting 1200
Schreuder spreekt over een lastige, maar mooie poule. © AFC Ajax

De hoofdtrainer van Ajax vertelt het wat droogjes, maar kan een glimlach niet onderdrukken. Er zitten immers heerlijke klassieke duels aan te komen. “Qua sfeer is dit misschien wel de mooist denkbare loting. Het is prachtig om wedstrijden op Anfield en Ibrox te mogen spelen. En vergeet ook onze eigen Johan Cruijff Arena niet, waar de sfeer tijdens Europese avonden geweldig is.”

Wij kunnen niet anders dan het volledig eens zijn met Schreuder. Het is de spijker op zijn kop. Van magische Champions League-avonden krijg je als Ajacied nooit genoeg en de aanstaande awaydays mogen er ook zijn. Maar dan even naar het sportieve. Hoe schat de oefenmeester de kansen van zijn ploeg in?

Schreuder stelt dat het een lastige loting is, maar dat geldt volgens hem voor alle deelnemers aan groep A. Op verzoek neemt hij de verschillende opponenten kort onder de loep. “Ik denk dat Liverpool de favoriet is in deze poule. Twee jaar geleden speelde Ajax tweemaal zonder publiek tegen hen. Het is geweldig dat de supporters er nu wel bij kunnen zijn. Een wedstrijd om naar uit te kijken.”

Aanbevolen
Timber: ‘Geweldig om dit keer mét supporters op Anfield te spelen’

“Napoli vind ik best moeilijk in te schatten, maar die club is niet voor niets derde geworden in de Italiaanse Serie A. Ze hebben nu ook alweer zes punten uit de eerste twee duels en al negenmaal gescoord. Het is een offensieve ploeg, die over het algemeen in een 4-3-3-formatie voetbalt. Ik verwacht een open wedstrijd.”

De laatste naam die uit de balletjes kwam was die van Rangers FC. De voormalige club van zomeraanwinst Calvin Bassey en de ploeg die PSV woensdagavond in de laatste voorronde elimineerde.

“Rangers liet tegen PSV zien een goede ploeg en trainer (Giovanni van Bronckhorst red.) te hebben. In de Europa League haalden ze vorig jaar de finale en schakelden clubs als Borussia Dortmund en RB Leipzig uit. Ze staan echt als een team op het veld.”

Hoewel Schreuder niet volmondig wil uitspreken dat Ajax moét overwinteren in het miljoenenbal, is hij wel ambitieus. Bovendien weet hij dat clubs in Europa anders naar Ajax kijken dan een paar jaar geleden.

“Dat komt natuurlijk door de prestaties in de afgelopen jaren. Toen ik als assistent-coach van Ronald Koeman bij FC Barcelona werkte, ging het daar ook vaak over Ajax. Onder meer over de mooie Europese duels in 2019. Dat weten nieuwe spelers ook. Zij kijken uit naar deze wedstrijden. We hebben ambities, maar moeten ook afwachten hoe de selectie er na het sluiten van de transfermarkt voor staat,” besloot Schreuder, waarna hij nogmaals zijn verwachting uitsprak dat Antony in Amsterdam blijft.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >