Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber: ‘Geweldig om dit keer mét supporters op Anfield te spelen’

De loting voor de groepsfase van de Champions League koppelde Ajax aan Liverpool, SSC Napoli en Rangers FC. Een loting die voor spelers en supporters geweldig is. Die mening is Jurriën Timber ook toegedaan.

25 augustus 2022 - 20:27
Timber 1200
Ook het voetbalhart van Timber ging sneller kloppen tijdens de loting. © Pro Shots

De verdediger keek de loting gezellig samen met zijn vriendin. Thuis voor de buis. Ze zagen hoe Ajax als allereerste ploeg uit de balletjes kwam. Het werd groep A en de drie ploegen die erbij kwamen, doen een Ajaxhart sneller kloppen. Timber spurtte na de loting meteen naar de Johan Cruijff Arena om in de perskamer te vertellen hoe hij uitkijkt naar de vele topwedstrijden.

“Het is een zware poule, maar wel eentje met leuke ploegen om tegen te spelen. Vooral de uitwedstrijden zijn supermooi. Het is geweldig om dit keer mét supporters op Anfield te spelen. Naar die wedstrijd kijk ik het meeste uit, eigenlijk. Vorige keer zat ik op de bank in een leeg stadion. Dit keer verwacht ik wel op het veld te staan,” aldus Timber. Terwijl hij het zei, keek hij met een schuin oog naar zijn trainer naast hem.

Aanbevolen
Ajax treft Liverpool, Napoli en Rangers FC in groepsfase CL!

Die stelde glimlachend dat Timber zich dáár inderdaad geen zorgen over hoeft te maken. De koppeling aan Rangers FC kan Timber overigens ook goed bekoren. Hij keek de tweede helft van de Schotten tegen PSV. “Ik kijk vrij neutraal naar zo’n wedstrijd, maar ik had niet staan juichen als PSV had gewonnen. Ik vond Rangers best goed voetballen. Ze hebben leuke spelers, maar er liggen voor ons zeker kansen.”

Timber waagt zich echter niet aan voorspellingen. “Dat is zo lastig. Ik las dat Napoli de afgelopen twee jaar thuis ongeslagen is in de Champions League, Liverpool stond vorig seizoen in de Champions Leaguefinale en Rangers in de eindstrijd van de Europa League. Ik denk dat we tegen Liverpool niet de favoriet zijn, maar het is wel een mooie test.”

“Ook voor mij als verdediger,” vervolgt de Ajacied. “Zeker tegen een speler als Darwin Núñez. Het is wel de bedoeling dat ik hem de baas ben. Vorige keer speelden we – los van de resultaten – best goed tegen ze. Het doel is Europees overwinteren, maar ik heb ambities en ik ga natuurlijk voor het hoogst haalbare.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Qua sfeer misschien wel de mooist denkbare loting’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >