Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax treft Liverpool, Napoli en Rangers FC in groepsfase CL!

De loting voor de groepsfase van de Champions League heeft bepaald dat Ajax zichzelf terugvindt in groep A, samen met Liverpool, SSC Napoli en Rangers FC. Ajax gaat zo op het eerste oog een uitdagende groepsfase tegemoet, waar wij in elk geval alvast veel zin in hebben.

25 augustus 2022 - 18:59
Loting 1200 (1)
We doen iedereen de hartelijke groetjes uit de Champions League! © Pro Shots

Ajax mag weer op bezoek bij Liverpool. En dat geldt ook voor de supporters die in 2020 niet naar Anfield mochten afreizen wegens corona. We krijgen nu met z'n allen een nieuwe kans en dat is écht heel gaaf. Ook mogen we naar een Italiaanse stad met een rauw randje: Napels! We maken ons namelijk op voor een tweeluik met SSC Napoli, dat speelt in het Stadio Diego Armando Maradona.

Als laatste tegenstander kwam Rangers FC uit de balletjes. De Schotten versperden PSV de weg naar het hoofdtoernooi en komen nu op bezoek in Amsterdam. En wij? Wij reizen af naar Glasgow voor een fraai potje voetbal op Ibrox. Zin in hoor!

Hoe dan ook, de clubs in groep A lijken op voorhand aardig aan elkaar gewaagd en Alfred Schreuder zal niet ontevreden hebben toegekeken. De eerste prioriteit is om in elk geval Europees te overwinteren. Hiervoor volstaat een derde plaats, want dan zak je af naar de Europa League. Maar het mag duidelijk zijn dat de grote wens is het bereiken van de knock-outfase van de Champions League.

Aanbevolen
Derde shirt ode aan Amsterdamse straatvoetbalpleintjes

Maar hé, het is nog effe te vroeg om daar nu al aan te denken. Al zijn we serieus benieuwd waar we na zes potjes voetballen in de groepsfase staan. Het is in elk geval geweldig om opnieuw terug te zijn op het allerhoogste podium. We doen dan ook iedereen de hartelijke groetjes uit de Champions League. Zo zijn we ook wel weer!

Voor de Ajacieden die vliegtickets en hotels willen boeken: het speelschema wordt uiterlijk zaterdag verwacht. Dat heeft onder meer te maken met de lotingen voor de Europa- en Conference League. Die vinden vrijdag plaats. De ene keer komt het schema sneller dan de andere keer. Zodra we meer over speeldata kunnen vertellen, doen we dat uiteraard meteen.

Dan de drie thuisduels. Ajax komt op korte termijn met informatie over de losse verkoop. Als je jouw kans op kaarten voor het kampioenenbal wil vergroten, raden we je aan om lid te worden van Supportersvereniging Ajax. We vermelden er echter eerlijk bij dat we qua beschikbare kaarten niets kunnen garanderen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >