Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pierie wil tot winterstop in zichzelf investeren bij Jong Ajax

Ging jij er ook al blind vanuit dat Kik Pierie (22) een dezer dagen de Ajaxdeur achter zich dicht zou trekken? De verdediger denkt er zelf anders over. Vooralsnog in elk geval, want hij wil tot de winterstop in Amsterdam blijven.

09 augustus 2022 - 09:14
Pierie 1200
Pierie hoopt op veel speelminuten bij Jong Ajax. © AFC Ajax

Het verhaal van Pierie bij Ajax is geen succesverhaal geworden. Dat wordt het waarschijnlijk ook nooit. Hij kwam in de zomer van 2019 over van sc Heerenveen. Die stap bleek veel te groot. In de toenmalige voorbereiding in Oostenrijk kon je al goed zien hoeveel moeite hij had om aan te klampen tijdens trainingen. Het ging allemaal net te snel.

Inmiddels is hij – na een tweejarig verblijf op huurbasis bij FC Twente – weer terug bij Ajax. Of nou ja, Jong Ajax. Daar wil hij zichzelf hervinden, want we kunnen ook zeker stellen dat Pierie veel pech heeft gekend. Een rugblessure hield hem vrijwel het hele voorgaande seizoen aan de kant. Speeltijd is voor hem nu belangrijk. Die kreeg hij maandag. Hij deed negentig minuten mee bij Jong Ajax tegen Telstar (1-1).

Dat beviel hem goed. Naar eigen zeggen zijn dit soort duels precies wat hij nodig heeft. “Ik wil ritme opdoen, zeker na afgelopen jaar,” vertelt hij bij ESPN. “Ik merk gewoon dat ik er lang uit ben geweest. Ik ben blij dat ik de leeftijd heb waarop ik nog minuten mag maken bij Jong Ajax. Ik ben ook blij dat de club daarin met me meedenkt. Ik ga hier een half jaar volle bak investeren in mezelf en dan kijken we in de winter waar we staan. Waar is er een betere omgeving om me te ontwikkelen dan hier? Zeker na het jaar dat ik heb gehad.”

Aanbevolen
Ajax, wat ben je heerlijk (en) frustrerend!

Op een nieuw verhuuravontuur zit Pierie niet echt te wachten, zo lijkt het. Hoewel hij geen toekomst heeft bij Ajax, kan hij wel prima uitleggen waarom hij er nu tóch op zijn plek zit. “Na afgelopen jaar mis ik een groot deel van mijn basis, dat moet je beseffen. Dan moet je niet onbedacht een verhuursituatie instappen. Daar moet ik goed over nadenken. Er is nog niks voorbijgekomen waar ik honderd procent achter sta. Dan wil ik die stap nu nog niet maken. Als er iets langskomt waar ik écht achter sta, dan kan het.”

Pierie, die een contract heeft tot de zomer van 2024, maakte nog geen enkele officiële minuut voor Ajax 1. Hij weet zelf ook dat de kans klein is dat die er ooit komt, maar toch droomt hij klein. “Die droom is er altijd, maar ik ben ook realistisch. De kans dat ik nu minuten ga maken in het eerste, met de spelers die ik voor me heb, is niet heel groot. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb een plan en daar hou ik me aan. Als dat debuut dan ooit komt, zou het een geweldige bonus zijn.”

We zijn benieuwd of Pierie daadwerkelijk tot de winter is te bewonderen op De Toekomst en op de overige velden in de Keuken Kampioen Divisie. Het kan ook zomaar zijn dat er alsnog een club op zijn pad komt om hem definitief op te pikken. Het is mooi dat Pierie in zichzelf wil investeren voor zijn eigen toekomst, maar op zich is Jong Ajax daar nu net niet voor bedoeld.

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan zomeraanwinst Bassey!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >