Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer ziet progressie: ‘Konden het gevaar direct elimineren’

Ajax kwam op bezoek bij FC Utrecht (0-2) geen moment in de problemen. De ploeg van Alfred Schreuder eindigde de wedstrijd met drie andere verdedigers binnen de lijnen, maar gaf helemaal niets weg. Tot tevredenheid van Remko Pasveer.

Door Jordy Haak
28 augustus 2022 - 15:48
Pasveer 1200
Pasveer ziet progressie in het defensieve aspete

FC Utrecht-uit is typisch zo’n wedstrijd waarin het kan spoken. Trillende tribunes, een vijandig sfeertje en een tegenstander die extra energie krijgt van de eigen aanhang. Daar was zondagmiddag allerminst sprake van en dat was volgens Pasveer de verdienste van zijn ploeg.

“Als groep zijn we erin geslaagd het hoofd koel te houden,” antwoordt de doelman op een vraag van Ajax Life. “We weten dat Utrecht een tegenstander is die er normaliter vanaf het begin vol op wil klappen. Daar moet je dan een beetje slim mee omgaan. Bijvoorbeeld door soms een rustmomentje te pakken, op het moment dat iemand geblesseerd is. Daarmee kun je dat opportunisme een beetje indammen.”

Eigenlijk was van opportunisme sowieso weinig sprake. Ajax controleerde het duel in Stadion Galgenwaard, viel gedoseerd aan en gaf nauwelijks een kans weg. “Ik denk dat je kunt spreken van een zakelijke overwinning,” vervolgt Pasveer op de persbabbel. “We kwamen totaal niet in de problemen en konden steeds de vrije man vinden. Zonder zelf overigens echt grote kansen te creëren. Wel maken we twee prima goals en de restverdediging stond uitstekend.”

Aanbevolen
Solide Ajax is FC Utrecht kundig de baas en dit valt op

Als ervaren keeper constateert Pasveer dat de mannen voor hem steeds beter op elkaar ingespeeld raken. “We zagen het gevaar vaak vooraf, waardoor we het gelijk konden elimineren. Vorig jaar ging dat gedurende het seizoen ook steeds beter. Er zijn natuurlijk nogal wat wijzigingen doorgevoerd in de achterhoede, dus het is logisch dat dit proces even tijd kost. Oefenwedstrijden zijn leuk, maar je leert elkaar pas echt kennen bij duels onder druk.”

Pasveer noemt het extra knap dat Ajax de rug recht wist te houden, terwijl met Devyne Rensch, Jurriën Timber en Daley Blind drie basiskrachten geblesseerd uitvielen. Met Youri Baas en Jorge Sánchez kwamen bovendien twee eredivisiedebutanten binnen de lijnen. Zelf merkt de goalie dat hij er ook steeds lekkerder inkomt.

“Ik moet er natuurlijk ook weer een beetje ingroeien. Dat gebeurt in samenwerking met de verdediging. Het gaat steeds beter. In dit soort wedstrijden is het ook mijn taak jongens scherp te houden. Calvin Bassey vindt dat bijvoorbeeld heel prettig. Hij maakt een gretige indruk en is goed coachbaar. Juist op de momenten dat het even makkelijk lijkt te gaan, is het belangrijk die scherpte te behouden.”

Een flinke vuurwerkbom die naast Pasveer ontplofte en de walgelijke oerwoudgeluiden na het doelpunt van Bryan Brobbey vormden een smetje op een verder positief verlopen middag in Utrecht. “Het is duidelijk dat dit niet thuishoort in een voetbalstadion. Maar hoe meer aandacht we eraan besteden, hoe interessanter het voor die mensen wordt om dit soort dingen te doen. Ik wil daarom vooral het voetballende gedeelte benadrukken,” besloot Pasveer.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >