Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Met komst van Sánchez is ook vacature op rechtsback opgevuld

Ajax had bij de start van de transfermarkt een duidelijk verlanglijstje. Alleen achter de rechtsbackpositie moest nog een vinkje. De club heeft met Jorge Sánchez (24) nu ook zijn gewenste rechtsback binnen.

10 augustus 2022 - 21:24
Sanchez800
Sanchez in actie tegen oud-Ajacied Ziyech. © Pro Shots

De Mexicaanse Sánchez komt over van Club America. Precies, de club waar ook Edson Álvarez werd opgehaald. Het duo kent elkaar sowieso van het nationale elftal, maar speelde ook samen bij de club uit Mexico-Stad. Ze trokken de afgelopen dagen in Nederland al samen met elkaar op, waarbij de een de ander wegwijs maakte.

Sánchez speelde tot nu toe 150 duels in het eerste van Club America. Daarvoor voetbalde de rechtsback in het shirt van Santa Laguna, waar hij tot 39 wedstrijden kwam. In al die duels scoorde Sánchez twee keer, terwijl hij tien assists gaf. De Amsterdammers betalen naar verluidt zo'n vijf miljoen euro voor de Mexicaan, die bij Ajax een contract tekent tot de zomer van 2026. 

Ajax gebruikte de voorbereiding om te testen of er op rechtsback nog iets bij moest. We kunnen inmiddels de conclusie trekken dat Devyne Rensch en Sean Klaiber niet genoeg hebben overtuigd. Het drietal mag nu gaan uitvechten wie de plek opvult, al verbaast het ons niet als Klaiber deze zomer nog vertrekt, terwijl de Turkse Ahmetcan Kaplan ook zo goed als binnen is.

Zodoende zijn alle vacatures bij Ajax opgevuld. We kunnen gerust stellen dat de selectie deze zomer een flinke metamorfose heeft ondergaan. Het maakt in ieder geval nieuwsgierig naar dit seizoen!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >