Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Komst Kaplan nieuw hoofdstuk in metamorfose Ajaxdefensie

In de verdediging van Ajax vindt deze zomer een metamorfose plaats. Na het eerdere vertrek van Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez en Nico Tagliafico, lijkt ook Perr Schuurs de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht te trekken. Daar staat de waarschijnlijke komst van Ahmetcan Kaplan tegenover.

09 augustus 2022 - 17:18
Kaplan800
Kaplan is Turks jeugdinternational. © Pro Shots

In de bestuurskamers van de Johan Cruijff Arena worden momenteel overuren gedraaid. Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar zijn al de hele zomer druk bezig om hoofdtrainer Alfred Schreuder van een kwalitatief sterke selectie te voorzien. Hun werk zit er nog niet op. Nu een vertrek van Schuurs steeds waarschijnlijker wordt, hebben de technische mannen hun pijlen gericht op Kaplan.

De negentienjarige verdediger van Trabzonspor heeft volgens De Telegraaf op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Ajax over een verbintenis voor vijf seizoenen. Daarmee zou hij na Owen Wijndal en Calvin Bassey de volgende defensieve versterking worden, terwijl ook de komst van Jorge Sanchez aanstaande is.

Kortom, we gaan veel nieuwe gezichten zien in de Amsterdamse achterhoede, waar eigenlijk alleen Jurriën Timber, Daley Blind en Devyne Rensch honkvast zijn gebleven. Torino heeft al langere tijd interesse in Schuurs, maar de technische mannen wilden hem in eerste instantie liever niet laten gaan. Met zijn vertrek zou de spoeling achterin immers erg dun worden.

Aanbevolen
Onze SV Ajax Poule geopend voor alle Ajacieden!

Toch is de vertrekwens van Schuurs begrijpelijk. De 22-jarige verdediger is immers nooit uitgegroeid tot een vaste kracht en wil op zijn leeftijd meer minuten maken. Hij heeft simpelweg de pech gehad dat hij met eerst Matthijs de Ligt en later Timber twee onbetwiste basisspelers voor zich had.

Toch was Schuurs altijd de eerste op wie trainers teruggrepen op momenten dat er vaste krachten wegvielen. Afgelopen seizoen kwam hij alleen al tot 22 eredivisie-optredens. Dat er bij een vertrek van de Limburger extra defensieve versterking nodig is, valt dan ook goed te verklaren.

Met Kaplan denken Hamstra en Huntelaar de juiste persoon daarvoor te hebben gevonden. De Turkse jeugdinternational maakte indruk op diverse internationale jeugdtoernooien en moet rond de tien miljoen euro kosten. Een bedrag dat Ajax ook ongeveer voor Schuurs hoopt te ontvangen. Als beide deals helemaal rond komen, maakt dat de metamorfose van de Amsterdamse defensie compleet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >