Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hansen geeft met twee treffers signaal af bij winnend Jong Ajax

Nu Antony op de drempel staat om de Johan Cruijff Arena te verlaten, wordt er al volop gespeculeerd over diens mogelijke opvolger. Sontje Hansen gaf met twee treffers voor Jong Ajax een signaal af dat ook hij niet vergeten mag worden. De beloftenploeg won maandag met 5-1 van De Graafschap.

23 augustus 2022 - 10:13
Hansen 1200
Hoppa! Dat is de eerste treffer van de avond. © Pro Shots

De supporters op de volgepakte tribunes op De Toekomst zagen hoe Jong Ajax een fijne pot voetbal op de mat legde. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor Hansen, die twee fraaie doelpunten produceerde.

“De trainer zei ik dat mezelf moest laten zien, want ik ben ook een rechtsbuiten,” vertelde een glunderende Hansen aan ESPN. “Als ik nu hoor dat Antony misschien weggaat, dan moet ik nog wat extra geven. Dat heb ik vandaag wel gedaan. Ik vind zelf dat ik goed kan voetballen, maar ik mis soms nog wat rendement. Gelukkig heb ik vandaag wel gescoord.”

Zijn doelpunten waren bijzonder fraai te noemen. Eerst haalde de aanvaller de trekker succesvol over, nadat basisdebutant Lorenzo Lucca de bal op maat had terug gekopt. Vlak voor rust tekende hij voor de 2-1, door na een prachtige aanname de bal uitstekend binnen te schieten.

Aanbevolen
Voorstelling Godenzonen deze week op de planken tijdens De Parade

Opent het mogelijke vertrek van Antony deuren voor het talent van Jong Ajax? Kan hij doorschuiven naar de kleedkamer van Ajax 1? “Dat weet ik niet. Ik hoor ook verhalen in de media, maar ik weet daar verder niks van. Natuurlijk hoop ik stiekem dat het gebeurt, maar Antony blijft een geweldige speler en Ajax heeft hem wel nodig.”

Na rust voerde Jong Ajax de score verder op. Gabriel Misehouy mocht zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal noteren. Christian Rasmussen maakte misschien wel het mooiste doelpunt van de avond, met een kanonskogel die spijkerhard binnensloeg. Het slotakkoord was voor Lucca, die zijn eerste doelpunt in het wit-rood-wit maakte. Dat vierde het ijskonijn overigens met zijn nu al kenmerkende stoïcijnse blik.

De aanwezige supporters kregen zodoende waar voor hun geld. Zij zagen niet alleen een leuke wedstrijd, maar scoorden met een beetje geluk ook nog een handtekening van Ryan Gravenberch. De kersverse middenvelder van Bayern München was voor even terug bij zijn oude club. Ook om zijn oudere broer Danzell, aanvaller bij De Graafschap, aan het werk te zien.

Jong Ajax vervolgt de Keuken Kampioen Divisie zondag met een uitwedstrijd bij ADO Den Haag.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >