Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Santé! Na Bergwijn tekent ook Wijndal bij Ajax

Het is de week van de wijnen. Nadat Ajax op vrijdag Steven Bergwijn als eerste grote aanwinst voor het nieuwe seizoen presenteerde, volgde dinsdag de bekendmaking van de komst van Owen Wijndal.

12 juli 2022 - 15:30
Wijndal 1200
Wijndal is definitief Ajacied. © Pro Shots

Een productief weekje dus, waarin het duo Gerry Hamstra-Klaas Jan Huntelaar de selectie van trainer Alfred Schreuder van een kwaliteitsimpuls voorzag. Wijndal zette zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027.

Na het vertrek van Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Sébastien Haller konden we wel wat inkomend transfernieuws gebruiken. Ajax, AZ en Wijndal waren het al een tijdje eens over een transfer, maar de krabbels staan nu ook daadwerkelijk op papier. 

Met de komst van Wijndal heeft Schreuder een nieuwe optie voor de linksbackpositie. Een noodzakelijke aanwinst, gezien het feit dat Nico Tagliafico deze zomer voor een zacht prijsje mag vertrekken uit Amsterdam. De in Zaandam geboren verdediger speelde 142 wedstrijden in de hoofdmacht van AZ en heeft tot op heden elf interlands voor Oranje achter zijn naam staan.

Aanbevolen
Deze ‘bergen’ gingen Steven voor bij Ajax

Marc Overmars en Erik ten Hag gaven in een eerder stadium al aan gecharmeerd te zijn van de vleugelverdediger, waarna de nieuwe technische mannen van Ajax doorpakten en Wijndal daadwerkelijk een contract onder zijn neus schoven. De aanvallende back is daarmee voor vijf seizoenen aan de club verbonden.

Bergwijn en Wijndal hebben respectievelijk 1997 en 1999 als productiejaren. Ze zijn dus in de bloei van hun carrière. Het is nu aan de nieuwkomers om in de Johan Cruijff Arena aan te tonen dat een wijn niet altijd heel oud hoeft te zijn om toch van grote kwaliteit te zijn.

Gezien de transferbedragen van respectievelijk 31,25 miljoen en tien miljoen euro, zijn de verwachtingen in ieder geval hooggespannen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >