Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen weet dat Ajax rol van favoriet moet waarmaken

Tijdens de laatste test tegen Shakhtar Donetsk (3-1) werd duidelijk dat Ajax nog wat stappen kan maken, maar Davy Klaassen denkt dat de ploeg klaar is voor de strijd om de Johan Cruijffschaal.

Door Jordy Haak
27 juli 2022 - 09:36
Klaassenajasha800
Klaassen had tegen Shakhtar best langer door gekund. © Ajax Life

Aanvallend zag het er prima uit bij Ajax. Nog niet alles liep gestroomlijnd, maar dat er voetbal in deze ploeg zit, is duidelijk. De verbeterpunten zitten ‘m vooral in de omschakeling, waarin de verdediging kwetsbaar oogde. Na rust stond het allemaal een stuk stabieler, zo zag ook Klaassen.

“Shakhtar is een team dat wil voetballen, maar als ze eruit komen, moet je ook weer zestig meter terugrennen,” aldus de middenvelder tegenover onder andere Ajax Life. “De eerste helft waren we te gehaast. Na rust deden we dat beter. Toen hadden we druk op de keeper en werd hij gedwongen tot de lange bal. Ook de restverdediging stond beter.” 

Conditioneel staat de ploeg er goed op. Klaassen werd na zo’n 75 minuten gewisseld, maar had best nog even door gekund. “In de tweede helft gaat de intensiteit zelfs omhoog. Vorig seizoen waren we net twee weken terug en toen speelden we al om de Johan Cruijffschaal. Nu heb je er drie weken voorbereiding op zitten. Ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Aanbevolen
Schreuder heeft niet het gevoel dat Antony bezig is met transfer

Dat nog niet alles vlekkeloos verloopt, is volgens Klaassen logisch. Zoiets heeft tijd nodig. “Dat is altijd in het begin van het seizoen, zeker als je nieuwe jongens hebt. We kunnen verbeteren in alle facetten van het voetbal. Drukzetten, aan de bal, in de omschakeling… Dat heeft even nodig, maar we hebben al goede stappen gezet.”

Uiteindelijk heeft Klaassen met Ajax maar één doel: prijzen pakken. Of de Ajacieden daarin de favoriet zijn? “Als je naar onze selectie kijkt, zijn we dat. Maar dat moet je wel elk jaar waarmaken. Het is niet zo dat de favoriet vanzelfsprekend wint.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >