Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder heeft niet het gevoel dat Antony bezig is met transfer

Het bouwen van een vestingmuur om de Johan Cruijff Arena gaat ietwat ver, maar Alfred Schreuder steekt zijn mening over de toekomst van Antony niet onder stoelen of banken. Hij wil zijn Braziliaanse vleugelflitser niet kwijt.

Door Jordy Haak
27 juli 2022 - 02:05
Antony Actie 1200
Antony vermaakte het publiek weer als vanouds. © Pro Shots

“Als trainer ben je nooit honderd procent zeker, maar ik weet wel dat we dit elftal bij elkaar willen houden,” vertelt Schreuder in gesprek met onder anderen Ajax Life. Het is geen geheim dat Manchester United nadrukkelijk hengelt naar de diensten van de Braziliaan, maar wij pleiten ervoor dat Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar de telefoon niet meer opnemen wanneer er een Engels nummer op hun mobieltje verschijnt.

Wat was het immers fijn om Antony weer aan het werk te zien in de benefietwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-1). Zijn topvorm heeft hij nog niet, maar toch konden we alweer smullen van oogstrelende aannames, fijne versnellingen en fraaie doelpogingen. Ook Schreuder ziet de buitenspeler daarom graag in Amsterdam blijven. Betekent dit dat Antony alleen nog mag vertrekken voor de hoofdprijs in het kwadraat?

“Ik hoop dat hij helemaal niet wordt verkocht,” klinkt het stellig. “Daar kan ik eerlijk over zijn. Hij heeft de juiste leeftijd en zijn dreiging hebben we gewoon nodig. Er hebben al veel wisselingen in ons elftal plaatsgevonden. Dan heb je tijd nodig om alles weer in te passen. Het is zoeken naar de juiste samenstellingen. Wie past het beste bij wie? Daar zijn we nu volop mee bezig.”

Schreuder benadrukt dat daaruit mooie dingen kunnen ontstaan. “Kijk maar wat er gebeurt wanneer Mohammed Kudus en Brian Brobbey erin komen. Maar ook Youri Baas speelde als invaller heel mooi mee. En we weten allemaal hoe goed Kenneth Taylor kan zijn. Deze groep heeft heel veel potentie.”

Aanbevolen
Dit valt op bij zege van Ajax in benefietduel met Shakhtar

Potentie of niet, Antony houden we er toch echt liever bij. Een mening die Schreuder deelt. Dat is ook intern besproken, al spreekt de hoofdcoach geen veto uit over een eventuele transfer.

“Zover wil ik niet gaan. Ik vind dat je alle dingen in overleg moet doen met elkaar. Iedereen kent mijn standpunt, maar ik ben niet de baas van Ajax. De mensen boven mij moeten dat beslissen. We zijn dagelijks met elkaar in gesprek. Dat gaat supergoed. We doen wat het beste is voor Ajax, maar je snapt dat ik hem niet wil verkopen. Ik heb het idee dat iedereen daar hetzelfde over denkt.”

Daarbij is natuurlijk de hamvraag hoe Antony zelf in dit hele verhaal staat. Schreuder is daar positief over. “Hij traint goed en wil graag spelen. Ik heb dus niet het gevoel dat hij bezig is met een transfer.”

Laten we het hopen. Zaterdag gaat de bal in de strijd om de Johan Cruijffschaal weer rollen voor het echie, met Antony waarschijnlijk ‘gewoon’ in de basisopstelling. 1 september is echter nog ver weg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >