Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn beschermt Gorter na nederlaag tegen PSV

De een kende een prima debuut, de ander had een vervelende avond. Uiteindelijk stonden zowel Steven Bergwijn als Jay Gorter met lege handen. De doelman ging tegen PSV (3-5) twee keer niet vrijuit, maar Bergwijn wil niet alle schuld bij hem neerleggen.

30 juli 2022 - 23:09
Bergwijnajapsv800
Bergwijn stelt dat Ajax scherper moet zijn. © Pro Shots

De avond begon veelbelovend. Ajax domineerde, kwam op voorsprong en had niks van PSV te duchten. Daarna zag Bergwijn een droomscenario langzaam in een doemscenario veranderen. De aanvaller is blij met zijn goal, maar had liever met zilverwaar in zijn handen gestaan. Een ‘klotegevoel’, zo stelde hij na afloop.

“We begonnen sterk. Er was niks aan de hand. Dan krijgen we twee ongelukkige doelpunten tegen. En vervolgens ook nog een ongelukkige rode kaart. Het zat allemaal niet mee,” zo verzucht Bergwijn, die stelt dat Ajax scherper moet zijn in de verdediging. 

De defensie zag er geregeld niet goed uit, terwijl ook Gorter een heel ongelukkige avond kende. Individuele fouten hebben Ajax uiteindelijk de kop gekost, al neemt Bergwijn zijn doelman in bescherming. “Na de wedstrijd gingen we direct naar hem toe. Het is zeker niet zijn schuld. Fouten maken hoort bij deze sport.”

Aanbevolen
Ajax laat Johan Cruijffschaal uit handen kletteren en dit valt op…

Wat volgens Bergwijn ook bij de sport hoort, zijn de opstootjes. De emoties op het veld liepen soms hoog op. Dennis Higler moest acht kaarten trekken, waarvan één rode. Of Bergwijn als oud-PSV’er probeerde te bemiddelen? “Dit zijn altijd hete wedstrijden. Opstootjes horen erbij. Als je op het veld staat, heb je geen vrienden. Na de wedstrijd praten we weer.”

Ondanks zijn doelpunt, houdt Bergwijn een vervelend gevoel aan het duel over. “Ik had liever niet gescoord en wel met de schaal gestaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >