Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verbreekt transferrecord voor gewilde Bergwijn

Dé transfersoap van deze zomer nadert zijn climax. Na heel wat wikken en wegen lijkt Steven Bergwijn daadwerkelijk op weg naar de Johan Cruijff Arena. Om de nek van de 24-jarige aanvaller hangt wel een loodzwaar prijskaartje: dertig miljoen euro.

04 juli 2022 - 10:46
Bergwijn 1200
Een lange, lange, lange transfersoap komt ten einde. © Pro Shots

De Oranje-international stond zelf al een tijdje in de startblokken om richting Amsterdam te vertrekken. Bergwijn maakte er geen geheim van dat hij zijn carrière graag vervolgt bij de club waardoor hij is opgeleid. Ajax gaat een recordtransfersom van dertig miljoen euro aftikken om de deal compleet rond te krijgen. Dat meldt De Telegraaf.

Wat heet! Vooralsnog is Sébastien Haller met 22,5 miljoen euro de duurste speler die Ajax in de geschiedenis aantrok, maar dat bedrag lijkt nu dik te worden overtroffen, mede omdat Haller zelf naar Borussia Dortmund vertrekt en daarmee het nodige geld in de Amsterdamse lade brengt.

Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar hoopten lange tijd de nodige miljoenen van de vraagprijs van Tottenham Hotspur af te snoepen, maar kwamen in dat opzicht bedrogen uit. De concurrentie voor de Oranje-international was groot en dus zat zijn huidige werkgever bijzonder comfortabel aan de onderhandelingstafel.

Aanbevolen
Regeer hoopt op Ajax 1, maar vindt spelen bij Jong Ajax ook niet erg

Volgens De Telegraaf waren Manchester United en Everton zelfs bereid veertig miljoen euro op tafel te leggen voor Bergwijn, maar de aanvaller sprak zelf de voorkeur uit voor een transfer naar Ajax. Door de gegarandeerde Champions League-inkomsten en enkele verwachte uitgaande transfers, kwam er ruimte in het budget van Ajax om toch een klap op de transfer te geven.

Als we de laatste berichten mogen geloven, hoopt Ajax de aanvaller van het Nederlands elftal maandag nog te keuren. Daarmee komt waarschijnlijk een einde aan een maandenlange soap. Al sinds afgelopen winterstop was het een telkens terugkerende vraag of Bergwijn wel of niet de overstap naar Amsterdam zou maken.

De seinen lijken nu allemaal op groen te staan. Het is wachten op de bevestigingsmail vanuit Londen. Feit is dat Alfred Schreuder er met Bergwijn een belangrijk wapen in de voorhoede bij krijgt. Het is aan de Oranje-international om zijn meerwaarde te tonen. Met een dusdanig prijskaartje om de nek zijn de verwachtingen onder supporters logischerwijs groot.

De verwachting is dat Bergwijn zijn handtekening gaat zetten onder een vijfjarig contract. Waarschijnlijk wordt het weer veel F5’en de aankomende dagen, in afwachting op een officiële bevestiging vanuit de clubs.

Check onze podcast over Bergwijn, Wijndal en bikkelen in De Lutte!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >