Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Regeer hoopt op Ajax 1, maar vindt spelen bij Jong Ajax ook niet erg

Youri Regeer (18) mocht vorig seizoen ruiken aan Ajax 1. Dit seizoen hoopt hij zo veel mogelijk minuten te maken in het eerste. We spreken de geboren Haarlemmer na afloop van het oefenduel met SC Paderborn 07 (2-5).

03 juli 2022 - 12:03
Regeerpaderborn800
Regeer speelde tegen Paderborn op het middenveld. © Pro Shots

Ha Youri, hoeveel handtekeningen heb je deze week uitgedeeld?
“Veel! Een open training is altijd leuk. Je moet ook de kans krijgen om besloten te trainen, maar een keer in de zoveel tijd een open training, lijkt mij zeker leuk.”

Hoe gaat het verder met je?
“Goed! We hebben een mooie en pittige week gehad. We trainden bijna elke dag twee keer. De ene keer met bal en de andere keer zonder. Bij de trainingen zonder bal gaat het puur om fit worden. Dat is logisch in de voorbereiding.” 

Hoe heb je de wedstrijd tegen Paderborn ervaren?
“Het was een pittigere wedstrijd dan tegen SV Meppen. Paderborn is een goede tegenstander, met een hoge intensiteit. Ik vond mezelf matig spelen, in bijvoorbeeld het maken van keuzes. De eindstand is iets geflatteerd, maar het is niet anders.”

“Of je op basis van dit soort potjes geen oordeel kan vellen? Tuurlijk wel. De jonge spelers die erin komen, moeten zichzelf ook laten zien. Ondanks dat Paderborn al verder is in de voorbereiding, vind ik dit een te grote uitslag.”

Aanbevolen
Ajax sluit weekje De Lutte af met nederlaag tegen Paderborn en dit valt op

Je stond vandaag op het middenveld. Wat is je favoriete positie?
“Ik speel op de positie waar de trainer mij nodig heeft. Op mijn leeftijd moet je blij zijn met zo veel mogelijk minuten in Ajax 1. Het maakt mij eigenlijk niet uit.”

De bezetting lijkt op rechtsback gunstiger voor je dan op het middenveld, toch?
“Dat zou kunnen, maar er lopen ook nog andere jongens rond. Er is genoeg concurrentie. Ik moet mij in de voorbereiding laten zien.”

Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?
“Dat is heel vroeg om te zeggen. Ik hoop op zo veel mogelijk minuten in Ajax 1. Er zijn 21 wedstrijden voor het WK, dus iedereen is hard nodig. Als ik geen speeltijd krijg in het eerste, moet ik minuten maken in Jong Ajax om in het ritme te blijven. Op deze leeftijd is dat helemaal niet erg. We hebben dit jaar ook een sterke Keuken Kampioen Divisie.”

Is het schakelen tussen Ajax 1 en Jong Ajax lastig?
“Het is maar net hoe je mindset is. Heb je zin om minuten te maken of niet? Het mooiste is om op het veld te staan in de Johan Cruijff Arena, maar de minuten in Jong Ajax moet je ook als kansen zien om je in de kijker te spelen van de trainer.”

Aanbevolen
Schreuder niet blind voor ontwikkeling Ünüvar

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >