Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax sluit weekje De Lutte af met nederlaag tegen Paderborn en dit valt op

Het trainingskamp in De Lutte zit erop voor Ajax. De voorbereidingsweek werd afgesloten met een oefenpotje tegen SC Paderborn 07. Op het sportcomplex van Quick ’20 verloor de ploeg van Alfred Schreuder met 2-5.

02 juli 2022 - 14:47
Ajapad800 2
Ihattaren zat er tegen Paderborn lekker in. © Pro Shots

Veel wit-rood-wit
Waar je ook gaat, ik volg je overal. Die songtekst ging zaterdag prima op in Oldenzaal. Het zonnige Sportpark Vondersweijde kleurde in aanloop naar de wedstrijd steeds verder wit-rood-wit. Papa’s en mama’s liepen in Ajaxshirtjes uit vervlogen tijden, terwijl het kroost er vrolijk met een Ajaxrugzak achteraan huppelde. Mooie dingen!

Schreuder kiest voor (bijna) identieke basiself
De wedstrijd tegen Paderborn kwam in veel opzichten overeen met het oefenpotje tegen SV Meppen (3-0). Zelfde veld, Duitse tegenstander en een bijna identieke basiself. De verschillen? Jay Gorter verving de geblesseerde Maarten Stekelenburg onder de lat, terwijl Jaydon Banel op de plaats van de afwezige Sontje Hansen stond.

Perr Schuurs was wel aanwezig op het complex van Quick ’20, maar nam plaats op de tribune. Hetzelfde gold voor Amourricho van Axel Dongen. Het duo kampt met pijntjes. De twee trainden vrijdag wel mee, maar deden ook oefeningen apart van de groep. Hassane Bandé ontbrak – net als dinsdag – eveneens in de wedstrijdselectie.

Vier minuten, twee goals
Terwijl Schuurs en Remko Pasveer – met hippe zonnebrillen – nog een plaatsje zochten op de tribune, lag de bal al achter Gorter. Binnen twee minuten was het raak voor Paderborn. De Duitse supporters waren voorafgaand aan het duel al aan het zingen, maar konden dus ook al snel juichen.

Hetzelfde deed de wit-rood-witte hoofdtribune kort daarna ook, met dank aan Mo Ihattaren. De jonge rechtsbuiten kreeg de bal na een een-tweetje met Naci Ünüvar terug en rondde rustig af in de verre hoek. Ihattaren werd gedurende het duel sowieso veel gezocht door zijn ploeggenoten, met een paar fraaie acties als resultaat.

Hangen!
Dat Mo er lekker inzat, bleek ook uit de vrije trap die hij niet veel later raak krulde. Op het moment dat Ihattaren achter de bal ging staan, hoorden we supporters om ons heen al roepen dat-ie zou ‘hangen’. Zo gezegd, zo gedaan! De bal belandde heerlijk in de verre hoek, buiten het bereik van de Duitse keeper.

Mannen vs. jongens
Tegen Meppen mocht een grote groep jonkies het laten zien. Dat was in het duel met Paderborn niet anders. Gorter, Pierie, Regeer, Ihattaren en Rasmussen bleven na rust staan, waar Schreuder verder aardig doorwisselde. Na een uur werden ook de overige basisklanten – behalve Gorter – naar de kant gehaald, terwijl de trainer een nieuw blik met jonkies opentrok.

Ondertussen bleef de ploeg van Paderborn grotendeels intact, waardoor het duel uitdraaide op ‘de mannen versus de jongens’. Gorter hield Ajax een paar keer knap op de been, maar moest na de vierde Duitse poging toch vissen. Toen de jonkies voor hem – en hijzelf ook – steeds vaker onnodig balverlies leden, liep Paderborn zelfs uit naar 2-5. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >