Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony haalt strijd om Johan Cruijffschaal waarschijnlijk niet

Antony is nog altijd herstellende van de enkelblessure die hij in april opliep. De Braziliaan kwam tijdens het staartje van vorig seizoen niet meer in actie, maar lijkt nu ook het begin van dit voetbaljaar te missen. Alfred Schreuder hoopt op een rentree in begin augustus.

29 juni 2022 - 09:02
Antonyaugustus800
Antony is al in Amsterdam om verder te revalideren. © AFC Ajax

Met een WK in de winter op komst, begint het hele Nederlandse voetbalcircus een weekje eerder. Het duel om Johan Cruijffschaal staat gepland voor zaterdag 30 juli, terwijl de competitie een weekje later van start gaat. Waarschijnlijk zonder Antony.

De aanvaller is al wel in Amsterdam, waar hij op De Toekomst werkt aan zijn rentree. “Het gaat redelijk goed, maar ik denk dat de aankomende weken belangrijk zijn. Voor zijn blessure hopen we dat het snel verbetering oplevert. Ik ga ervan uit dat hij aan het einde van de voorbereiding fit is,” zo vertelt Alfred Schreuder aan ESPN

Tussen fit en wedstrijdfit zit nog wel een verschil. De voorbereiding eindigt een paar dagen voor de wedstrijd tegen PSV. Het is nog maar de vraag of Antony dat haalt, terwijl het uitduel met Fortuna Sittard ook al snel volgt.

Aanbevolen
Ihattaren wordt niet langer uit de wind gehouden

Als we de woorden van Schreuder beluisteren, mikt hij op een terugkeer van Antony in begin augustus. In de tussentijd moet de nieuwe Ajaxtrainer beslissen wie hij op de rechtsbuitenpositie neerzet.

De keuze zou zomaar eens op Mo Ihattaren kunnen vallen. De huurling maakt een gretige indruk, al is daarmee niet alles gezegd. “Je ziet dat hij goed is aan de bal en dat hij snelle ogen heeft. Nu moet hij nog werken aan zijn fitheid en wedstrijdritme. Er is nog veel werk aan de winkel, maar dat geldt voor iedere speler eigenlijk. Als je ziet welke stappen hij heeft gemaakt de laatste maanden. Dat ziet er heel goed uit en is mooi om te zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >