Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Met vijftig Ajacieden en partybus naar oefenduel op Curaçao

Ajax is inmiddels teruggekeerd van de trip naar Curaçao. Op het eiland werden niet alleen clinics gegeven, maar werd ook een oefenpotje afgewerkt. We spreken met Stefan Onrust (42), die op Curaçao woont en het duel in Willemstad bezocht.

24 mei 2022 - 09:42
Partybuscur800
Curaçao barst van de Ajaxsupporters. © Stefan Onrust

Stefan woont al bijna twaalf jaar op Curaçao, waar hij in verschillende restaurants werkte. “Ik ben destijds benaderd om hier een keuken te leiden. We hebben sinds kort een pand gekocht en zijn op dit moment bezig met verbouwen voor een nieuw restaurant.”

Het is goed toeven op Curaçao. Ondanks het tijdsverschil van zes uur met Nederland wil Stefan niks missen van Ajax. “Als ze vroeg spelen, kijk ik gewoon thuis. Dat is soms wel een vroegertje. Voor avondwedstrijden ga ik meestal naar een café of strandtent.”

Stefan is niet de enige Ajacied op Curaçao. Integendeel! Het eiland barst van de Ajaxsupporters. “Het leeft hier heel erg. Vooral met Champions League-wedstrijden zitten alle cafés en strandtenten vol. Je hebt ook verschillende appgroepen, waarin mensen alles over Ajax delen en afspreken waar ze gaan kijken.” 

Dat Ajax populair is op het eiland, bleek wel uit de animo voor het oefenduel met Team Curaçao. Stadion Ergilio Hato was met 10.000 verkochte kaartjes stijf uitverkocht. Stefan was erbij. Hij reisde met een grote groep supporters in een partybus naar de wedstrijd. 

Aanbevolen
Ajax kijken in Caribische sferen: ‘Het bier vloeit hier al vroeg in de ochtend’

“We waren in totaal met vijftig man. De partybus was geregeld vanuit The Captain Bar,” zo doelt Stefan op het Ajaxcafé van Tommy den Heyer, met wie we al eerder spraken. “We liepen vervolgens vanuit de bus met een spandoek en fakkels naar het stadion.”

De sfeer zat rond de wedstrijd goed in. Er werd muziek gemaakt, vuurwerk afgestoken, gedanst en gezongen. “Het was fantastisch en heel gemoedelijk. Helaas was het bier al na tien minuten spelen op, haha!”

Ajax won uiteindelijk met 1-5, door vier doelpunten van Christian Rasmussen. De selectie vliegt nu uit naar verschillende vakantieadressen, om zich medio/eind juni weer in verschillende groepen te melden in Amsterdam.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >