Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Vitesse - Ajax

Het einde van het seizoen nadert. Als kampioen afreizen naar het Gelredome is best relaxed, maar er staat ook nog wat op het spel tegen Vitesse. Denk aan records, de eer en goed afscheid nemen van dit seizoen. Daarom hier wat zaken die handig zijn om mee te nemen richting de aftrap.

14 mei 2022 - 11:05
Driedingenvitaja800
Vorig seizoen won Ajax met 1-3 in Arnhem. © Pro Shots

Grens van honderd goals lonkt
Net als vorig seizoen sluit Ajax het seizoen af op bezoek bij Vitesse. Dat is niet het enige wat deze twee duels gemeen hebben, want de kersvers kampioen kan in Arnhem wederom de magische grens van honderd doelpunten aantikken. De Ajacieden staan momenteel 96 treffers in de eredivisie. 

Het net moet dus nog vier keer bollen om deze mijlpaal te bereiken. Daarmee is de opdracht iets lastiger dan vorig seizoen, toen Ajax aan één doelpunt in Arnhem genoeg had om de honderd treffers te bereiken. Laat het in ieder geval een stimulans zijn om ook in dit laatste potje op jacht te gaan naar goals.

Aanbevolen
Ten Hags elf: met welke Ajacieden sluit jij seizoen af in Arnhem?

Vitesse vormt erehaag
Weet je nog dat er vorig seizoen wat gedoe was over een erehaag tijdens de klassieker? Bij Feyenoord zagen ze het niet zo zitten om de kampioen op deze manier te feliciteren, maar VVV-Venlo en Vitesse lieten vervolgens zien dat de Limburgse en Gelderlandse mentaliteit toch net even anders is dan de Rotterdamse. 

Ook dit seizoen kan Ajax mooie felicitaties verwachten in Arnhem. Voorafgaand aan de wedstrijd vormen de spelers van Vitesse een erehaag voor de kampioen. Overigens moeten er andersom ook felicitaties worden uitgedeeld, want de Ajacieden zijn zondag te gast bij het 130-jarig jubileum van Vitesse.

Aanbevolen
Ajacieden drinken recordhoeveelheid bier tijdens kampioensduel

Letsch verwacht ‘serieus’ Ajax
Een feestopstelling wordt het heus niet, maar het zou ons niks verbazen als Erik ten Hag wat wijzigingen doorvoert in het laatste duel van dit seizoen. De basisspelers lopen op hun tandvlees, terwijl er jong grut staat te popelen om minuten te maken. Hetzelfde geldt voor Ajacieden die dit seizoen maar weinig aan spelen toekwamen.

Toch verwacht Thomas Letsch niet dat Ajax de wedstrijd beschouwt als vriendschappelijk potje. “Bij Ajax staat de wedstrijd ook in het teken van het afscheid van Ten Hag,” aldus de trainer van Vitesse. “Noussair Mazraoui zwaait af, anderen wellicht ook nog. Ajax zal de wedstrijd echt wel serieus aanpakken. Voor ons is dat niet anders. We willen met vorm en ritme de play-offs in.”

Vitesse en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in Gelredome. De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis, terwijl Alex Bos de VAR van dienst is.

Check onze kampioenspodcast!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >